Παρέμβαση Αλ.Μεϊκόπουλου – Κ. Παπανάτσιου για την «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου – Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή»

Παρέμβαση Αλ.Μεϊκόπουλου – Κ. Παπανάτσιου για την  «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου – Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή»

Παρέμβαση πραγματοποίησαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με κατάθεση αναφοράς οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με θέμα την αντιμετώπιση των λειτουργικών της αναγκών της «Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου – Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή».

Η «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου – Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή» λειτουργεί από το 1981 έως σήμερα ως δανειστική βιβλιοθήκη με 80.000 τίτλους, διαθέτει αρχείο τοπικού τύπου, λειτουργεί παιδικό τμήμα, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων κερδίζοντας την αναγνώριση του πνευματικού κόσμου της Μαγνησίας με την ενεργή συμβολή της στην πολιτιστική της προαγωγή. Ωστόσο, την τελευταία περίοδο διέρχεται έντονη  οικονομική δυσπραγία, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία της επισφαλή, καθώς σύμφωνα με τη Διοικητική Επιτροπή της Βιβλιοθήκης τα οικονομικά της δεν επαρκούν για τη λειτουργία της ούτε έως το τέλος του παρόντος έτους.

Με την παρέμβασή τους οι Βουλευτές ζητούν την οικονομική ενίσχυση της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου ώστε να καλυφθούν οι άμεσες λειτουργικές της ανάγκες και να συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό πολιτιστικό της έργο για την περιοχή της Μαγνησίας.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/309au8k
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη