Δε θα επηρεάσει τον Ελλαδικό χώρο ο σεισμός της Τουρκίας σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Παπαδόπουλο

photo: eurokinissi

Μικρό το μέγεθος του σεισμού της Τουρκίας για να επηρεάσει τον Ελλαδικό χώρο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στην ανάρτησή του κ. Παπαδόπουλος θυμίζει πως στις 17 Αυγούστου 1999 από την ίδια περιοχή προήλθε ο σεισμός των 7,5 Ρίχτερ που συντάραξε τότε την Πόλη.

Η ανάρτηση του σεισμολόγου για τον σεισμό στον Μαρμαρά:

«Έγινε στις 13.59 με επίκεντρο στη Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου 60 χλμ Δ Κων/πολης. Ακολούθησαν μετασεισμοί, προηγήθηκαν προσεισμοί τις τελευταίες μέρες. Ακόμη δε γνωρίζουμε αν είναι ο κύριος. Αυτό το μέγεθος είναι μικρό για να επηρεάσει τον Ελλαδικό χωρο. Η Θάλασσα Μαρμαρά χαρακτηρίζεται από ρήγματα παρακλάδια του μεγάλου ρήγματος Βορ. Ανατολίας και γι' αυτό έχει υψηλή σεισμικότητα. Στις 17.8.1999 έκανε 7,5.

ΥΓ Το μέγεθος 5,7 προέρχεται από το Γερμανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο που δίνει τα ακριβέστερα μεγέθη ισχυρών σεισμών διεθνώς».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mRDT47
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη