Μείωση ποινών για την μεγάλη χασισοφυτεία στο Αντισκάρι

Μείωση ποινών για την μεγάλη χασισοφυτεία στο Αντισκάρι

Την μείωση των ποινών που είχαν επιβληθεί στα δύο άτομα τα οποία κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την μεγάλη χασισοφυτεία με την ειδική ποικιλία νανάκια η οποία εντοπίστηκε το 2016, σε θερμοκήπιο στο Αντισκάρι, προχώρησε χθες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.
Το δικαστήριο μείωσε στο μισό, δηλαδή στα 10 χρόνια κάθειρξης την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, στον 42χρονο ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου όπου βρέθηκαν 4.818 δενδρύλλια. Στον 25χρονο ο οποίος φέρεται ως ο εκμισθωτής του θερμοκηπίου, το δικαστήριο αφού μετέτρεψε την, σε βάρος του κατηγορία, από άμεση σε απλή συνέργεια στην καλλιέργεια της φυτείας, μείωσε την ποινή του από 15 σε 4 χρόνια με τριετή αναστολή. Και στους δύο, το Πενταμελές Εφετείο, αναγνώρισε ελαφρυντικά, στον μεν 42χρονο του πρότερου έντιμου βίου, στον δε 25χρονο της νεανικής ηλικίας.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 42χρονος επανέλαβε όπως και πρωτοδίκως ότι δεν είχε σχέση με την καλλιέργεια της φυτείας. Επικαλέστηκε την συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία όπου αναφέρθηκε σε συγχωριανό του, ο οποίος όπως είπε του ζήτησε το θερμοκήπιο για να καλλιεργήσει 20 "δέντρα". Συμφώνησε όπως είπε γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, δεν περίμενε όμως ότι στην καλλιέργεια θα εμπλέκονταν άλλα τρία άτομα ανάμεσά τους και ο συγκατηγορούμενός του, τον οποίο ανέφερε ότι συνάντησε στο θερμοκήπιο. Πρόσθεσε ότι αποφάσισε να μιλήσει όταν απειλήθηκε η ζωή του παιδιού του.

Από την πλευρά του, ο 25χρονος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον 42χρονο αγρότη σε καφετέρια στο Γάζι του δήμου Μαλεβιζίου όπου του πρότεινε και συμφώνησε να υπογράψουν ένα εικονικό μισθωτήριο, επειδή λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων δεν μπορούσε να καλλιεργήσει το θερμοκήπιο. Περίμενε όπως είπε ότι θα λάμβανε ένα ποσό, κάτι το οποίο δεν συνέβη. "Είμαι αθώος" υποστήριξε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30pMzg0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη