Πάτρα: Το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας

Για τον αναξιοποίητο πλούτο της Δυτικής Ελλάδας έκανε λόγο ο Υπουργός  Τουρισμού κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

.. « μπορούμε να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα top τουριστικό προορισμό, όπως είπε ,με σεβασμό στην ιστορία τον πολιτισμό και το περιβάλλον… ..η ανάπτυξη  συνδέεται με  θέσεις εργασίας κάτι που είναι όπως είπε ο κύριος Θεοχάρης και στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη… όλα αυτά θα προκύψουν τόνισε, μέσα από τη συνεργασία και τη διαφάνεια

Η συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, στόχο έχει:

-να εξαλείψει τους ανταγωνισμούς και τις σπατάλες, προκειμένου να λειτουργήσει συνδετικά μεταξύ υπουργείου-ΕΟΤ- Περιφερειών και Δήμων.

-να υιοθετήσει και να μεταφέρει καλές πρακτικές από πιο αναπτυγμένες τουριστικά περιφέρειες σε άλλες, λιγότερο ανεπτυγμένες σε σχέση με το τουριστικό προϊόν.

-να λειτουργήσει με διαφάνεια και να διαμορφώσει σταθερούς κανόνες που θα επιτρέψουν σε κάθε περιφέρεια να αναπτύξει το τουριστικό της προϊόν με τον δικό της τρόπο.

«Θέλουμε να αφήσουμε την τοπική Αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει. Έχουμε τον τρόπο να βοηθήσουμε κάθε Περιφέρεια να οργανωθεί σωστά» επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος  στις επιδόσεις του τουριστικού τομέα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το κλείσιμο της χρονιάς θα είναι αντάξιο των προσδοκιών που μια μεγάλη τουριστική χώρα σαν την Ελλάδα πρέπει να περιμένει»

«Η τουριστική ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης σύνθεσης, ανθρώπων, ειδικοτήτων και δεξιοτήτων» υπογράμμισε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης χαρακτηρίζοντας χρονιά ορόσημο το  2021: «Η επέτειος των 200 ετών από την επανάσταση του 1821,μπορεί να μην αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός, αλλά μία εξαιρετική αφετηρία να δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Εδώ βρίσκεται η γενέτειρα της επανάστασης. Τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιστορικό τόπο της πρώτης σπίθας. Το Μεσολόγγι, το αιώνιο σύμβολο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων». Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών και των εκδηλώσεων που θα γίνουν, δένοντας μάλιστα με τη γη της Ολυμπίας» είπε ο Περιφερειάρχης.

Νίκη Παπαδούλα 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30wFGtg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη