Εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εργαστήρια, δημιουργικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά πραγματοποιούνται το Σάββατο 21 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Παραμυθοσάββατα (Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών)

Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 12:00: Ο τριγωνοψαρούλης, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Σας καλωσορίζουμε και σας περιμένουμε στο πρώτο μας εργαστήρι για φέτος, παρέα με το αγαπημένο ψαράκι των παιδιών τον Τριγωνοψαρούλη!

Διάρκεια: 60′

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Aναστασία Ιορδάνη

 

Παιχνιδοκαμώματα (Εργαστήρι για βρέφη 18-28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play)

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες.  Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται.  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 11:00:  Βρέφη και γονείς, παίζουμε παρέα

Σας καλωσορίζουμε στο εργαστήρι βρεφών «παιχνιδοκαμώματα». Σας περιμένουμε να παίξουμε παρέα με τις τέχνες, διασκεδαστικά παιχνίδια, που αφυπνούν το σώμα και τις αισθήσεις μας.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 11:00:  Παιχνίδια ονομάτων και αστείων πραγμάτων

Ελάτε να γνωριστούμε μέσα από το παιχνίδι. Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν, με εργαλείο μας τις τέχνες και ξεχύνονται σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι… γνωριμίας!

Διάρκεια: 60′

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου

 

Σκανταλοτεχνίες (Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών)

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα, παίζω και μαθαίνω.

Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες,  γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 12:00: Καλώς ήρθατε παιδιά. Ας γνωριστούμε

Με εργαλείο μας τις τέχνες, γνωριζόμαστε και γνωρίζουμε τον κόσμο. Παιχνίδια, ήχος, χρώματα γίνονται… ένα.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 12:00:  Μουσικό bingo

Παιχνίδια ονομάτων και η παρέα μεγαλώνει. Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να πεις το όνομά σου; Ένας, δύο..δέκα; Ας τους ανακαλύψουμε… παίζοντας!

Διάρκεια: 60′

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103250341  (Οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ/εργαστήριο (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IehwgP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη