Τορπιλίζεται το κλίμα συναίνεσης στην Συνταγματική Αναθεώρηση

Τορπιλίζεται το κλίμα συναίνεσης στην Συνταγματική Αναθεώρηση

Συναινέσεις αναζητά η κυβέρνηση για να αλλάξει τον Συνταγματικό χάρτη της χώρας την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση σκληραίνει την στάση της.

Το κλίμα που αποτυπώθηκε κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης δεν άφησε πολλά περιθώρια συναινέσεων καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του Γιώργου Κατρούγκαλου εξέφρασε την αντίθεση του για την αναθέωρηση του άρθρου που προβλέπει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απο την διάλυση της Βουλής.

"Θα ήταν παράλογο άλλη κατεύθυνση να δίνει η προτείνουσα Βουλή και άλλη η επόμενη αναθεωρητέα Βουλή" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος συμπληρώνοντας πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή διαδικασία που θα κρίνει την σοβαρότητα μας. "Πιστεύετε ότι μπορεί να εκλέγεται ΠτΔ με 151 ψήφους; Δεν πρέπει ο Πρόεδρος να είναι άθυρμα της ελάχιστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας" σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης κατά την συνεδρίαση δεν φάνηκε να υπάρχει σημείο σύγκλισης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης ούτε για τον εκλογικό νόμο. Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκε απο τον Γ. Κατρούγκαλο ο οποίος ανέφερε πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα αποτελούσε "βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας". Απο το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την αντίθεση του με την επιστολική ψήφο των ομογενών επαναλάμβανοντας τη θέση του κόμματος για θέσπιση εκλογικών καταλόγων στο εξωτερικό.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2l2fg45
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη