Υπ. Τουρισμού: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για καταδυτικό τουρισμό – βραχυχρόνιες μισθώσεις

Υπ. Τουρισμού: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για καταδυτικό τουρισμό – βραχυχρόνιες μισθώσεις

Νομοθετική πρωτοβουλία για τον καταδυτικό τουρισμό , προκειμένου να ξεκλειδώσουν οι επενδύσεις στο μέτωπο των καταδυτικών πάρκων και την ανάπτυξη της καταδυτικής κρουαζιέρας, αλλά και παρέμβαση του υπουργείου στο μέτωπο των βραχυχρόνιων μισθώσεων ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σκιαγραφώντας τα όσα επεξεργάζονται στο υπουργείο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, ότι πλέον θα υπάρχουν κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στα προσφερόμενα καταλύματα, όπως επίσης θα διασφαλιστεί η ισοτιμία του ανταγωνισμού ανάμεσα στα καταλύματα που προσφέρονται στη βραχυχρόνια μίσθωση και στα υπόλοιπα.

Στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων και της αποκλιμάκωσης της φορολογίας, ο υπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, από την πλευρά του, θα δώσει τα κατάλληλα επιχειρήματα ώστε να επιτευχθεί χωρίς να διαταραχθεί δημοσιονομική τάξη της χώρας. Και επισήμανε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ο εξαγωγικός χαρακτήρας του κλάδου του τουρισμού, ως ένα πολύ βασικό επιχείρημα για την μείωση της φορολογίας.

Εστιάζοντας ο κύριος Θεοχάρης στην εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, επανέλαβε ότι αναμένεται αύξηση των εσόδων σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας ότι αυτό έρχεται ως συνέπεια της αύξησης της κατά κεφαλήν δαπάνης των ξένων επισκεπτών.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μετά καταδυτικό τουρισμό θα ακολουθήσει και νομοθετική παρέμβαση για την τουριστική εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2V4f2qB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη