Η Ειρήνη Δερμιτζάκη συζητά με τον Κώστα Καζαμιάκη

Ο Κώστας Καζαμιάκης στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου» στο Cafe του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με τη συγγραφέα Ειρήνη Δερμιτζάκη, με θέμα το τελευταίο της μυθιστόρημα «Γεννημένος Λούζερ» από τις εκδόσεις Εύμαρος. Η συνάντηση πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου στο Cafe του Ιανού.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ποιήτρια Μαρία Μαραγκουδάκη. Δραματοποιημένη αφήγηση: Δημήτρης Γεωργαλάς ηθοποιός-σκηνοθέτης.

«Μπορεί τελικά κάποιος να ξεφύγει από την ταυτότητα που του έχουν προσδώσει οι άλλοι; Μπορεί ένας λούζερ να νικήσει;» Ειρήνη Δερμιτζάκη, «Γεννημένος Λούζερ» εκδ. Εύμαρος, Αθήνα 2019, από το οπισθόφυλλο.
«Δεν ξέρω αν η μοίρα σε ακολουθεί κατά πόδας από τότε που γεννιέσαι ή είναι κάτι που γεννιέται μαζί σου ή μέσα σου». Ειρήνη Δερμιτζάκη, «Γεννημένος Λούζερ»εκδ. Εύμαρος, Αθήνα 2019, σ.15.
«Μεγάλη Δευτέρα, μεγάλη μαχαίρα. Μεγάλη Τρίτη, μεγάλη κρίση. Μεγάλη Τετάρτη, ο Χριστός εχάθη. Μεγάλη Πέμπτη, ο Χριστός ευρέθη. Μεγάλη Παρασκευή, μεγάλη ταραχή. Μεγάλο Σαββάτο, αρνιά και σούβλες κάτω. Μεγάλη Κυριακή, καλιτσούνια και ρακή.» Κοντοστάθηκε λίγο ο Μανούσος και θυμήθηκε τη γιαγιά του να του λέει το συγκεκριμένο τραγουδάκι όταν ήταν μικρός και βάφανε μαζί τα αυγά». Ειρήνη Δερμιτζάκη, «Γεννημένος Λούζερ» εκδ. Εύμαρος, Αθήνα 2019, σ. 207.

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε Θέατρο στην Ελλάδα και Κινηματογράφο στο Λονδίνο. Το 2018 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στην Αγγλία. Τα έργα της «Ορνιθοφοβία» και «Αντζελέτα και Ετελβίνα» (υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Μεγ. Βρετανίας) έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου. Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και διηγήματα που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό μυθιστόρημα «Η κατάρρευση» από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα» από την Anima εκδοτική. Το 2019 το μυθιστόρημα «Γεννημένος λούζερ» από τις εκδόσεις Εύμαρος. Διδάσκει δημιουργική γραφή και είναι writing mentor από το 2016.

Event Information
Ianos Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, Αθήνα
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα
Ώρες Λειτουργίας Ιανού: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-21.00 Σάββατο: 09.00 – 18.00 Είσοδος ελεύθερη
Η συζήτηση προβάλλεται ζωντανά διαδικτυακά σ` όλον τον κόσμο στο ianos.gr
Πληροφορίες: 210-3217917, www.ianos.gr

The post Η Ειρήνη Δερμιτζάκη συζητά με τον Κώστα Καζαμιάκη appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2lXvUSQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη