Στηρίζει τους κατοίκους Κεραμιδίου-Βενέτου η Κατερίνα Παπανάτσιου

Στηρίζει τους κατοίκους Κεραμιδίου-Βενέτου η Κατερίνα Παπανάτσιου

Η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε την Δευτέρα 23-9-2019 στη Δημόσια έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση για τη  διαμάχη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, των κατοίκων Κεραμιδίου και Βένετου με την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και τη λήψη απόφασης για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες διασφάλισης της κτηματικής περιουσίας τους.

Η κ. Παπανάτσιου παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τα όσα ειπώθηκαν από τη πλευρά του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των κατοίκων του Κεραμιδίου και του Βένετου και από τη πλευρά της Ι.Μ. Φλαμουρίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε τα εξής: Οι κάτοικοι και καλλιεργητές των αγροτικών εκτάσεων και των βοσκοτόπων του Κεραμιδίου και του Βένετου θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να διεκδικήσουν δικαστικά τα κτήματα και τους βοσκότοπους που επί σειρά γενεών καλλιεργούν και κατέχουν. Αυτό είναι μια πολύ δυσοίωνη εξέλιξη, καθώς θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες και σε οικονομικό και πολιτιστικό μαρασμό τις περιοχές αυτές. Το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί άμεσα από την Ι.Μ Φλαμουρίου. Καλώ την Μονή να υποχωρήσει των διεκδικήσεών της, επί των καλλιεργούμενων εκτάσεων και να δηλώσει στο κτηματολόγιο μόνο τις δασικές εκτάσεις που κανείς δεν αμφισβητεί ότι κατέχει, θέση την οποία υποστήριξε επίσημα και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Υποστηρίζω ενεργά, από τη θέση που υπηρετώ, τις προσπάθειες των κατοίκων του Κεραμιδίου, του Βένετου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέχρι τη τελική τους δικαίωση.

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mpNJK6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη