Παναγιώτης Ιακωβής: Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής


Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής
_____________________

Μια χαρά έκφραση τη βρίσκω. Και μια χαρά τρόπο ζωής. Ένας τρόπος ζωής που δεν επιθυμεί πλέον να επιβληθεί σε κανέναν. Που εκατομμύρια δυστυχισμένοι συνάνθρωποί μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να γευτούν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ένας τρόπος ζωής που διαπνέεται από τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ένας τρόπος ζωής που δεν διακρίνει τους Πολίτες της Ευρώπης ανάλογα με το χρώμα, το θρήσκευμα, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ένας τρόπος ζωής όπου όλοι μιλάμε και σκεφτόμαστε ελεύθερα, που μπορούμε με Εκλογές να ξεφορτωνόμαστε όποιον Άρχοντα θεωρούμε ανάξιο. Που δεν μας κάθονται στο σβέρκο Τύραννοι, Σοβιετίες, φασίστες ή όσοι επικαλούνται τη βία. Που λειτουργούμε με τον διάλογο και την ανοχή στις ιδιαιτερότητες του διπλανού μας.

Ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δεν επιβάλλεται διά της βίας. Οι παγκόσμιοι πόλεμοι μας δίδαξαν. Όμως, πλέον, όλοι της Γης οι κολασμένοι, θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη μας. Όχι απλώς για να χορτάσουν το ταλαίπωρο κορμί τους, αλλά για να γευτούν το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας, που η Ευρώπη μας μπορεί να εγγυηθεί.

Και πριν προλάβουμε να κάνουμε οποιαδήποτε κριτική, θα ήταν ωφέλιμο να σκεφτούμε αν υπάρχει σε τούτον τον Κόσμο κάποια κρατική ή διακρατική δομή, πιο φιλελεύθερη, δημοκρατική και ανεκτική από την Ευρώπη μας. Η δυνατότητα σκληρής αυτοκριτικής, είναι στην καρδιά του υπέροχου ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη