Αυστηρό μήνυμα και προειδοποιήσεις Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα και προειδοποιήσεις Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά έστειλε απο το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος λέγοντας πως έχει ήδη ενημερώσει δώδεκα πρέσβεις και στελέχη της Εθνικής Άμυνας άλλων χωρών για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί επιβουλή εναντίον μας. Το κόστος του θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι επιθυμεί να προσπορίσει» δήλωσε.

«Η Ελλάδα είναι ένας σταθερός κι αξιόπιστος σύμμαχος» σημείωσε στην διαρκή επιτροπή εξωτερικών υποθέσων υποθέσων της Βουλής, συμπληρώνοντας πως στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η καλή γειτονία.

«Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε, να διασφαλίσουμε την πατρίδα, να μιλάμε με ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας σε περιόδους έντασης» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως στο τέλος Οκτωβρίου τα ελληνοτουρκικά θα συζητηθούν στη συνεδρία του ΝΑΤΟ.

Επίσης, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την δημιουργία Εθνοφυλακής αλλά και την λειτουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στο οποίο θα ενταχθούν οι στρατιωτικές σχολές.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των F16 και στην υποστήριξη των υπαρχόντων Μιράζ τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσει μια νέα φρεγάτα με πλεονέκτημα άμυνας και με αντιαεροπορική κάλυψη.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Ob4Viy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη