Μικρή συμμετοχή στην υπό βροχή συγκέντρωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ

Μικρή συμμετοχή στην υπό βροχή συγκέντρωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ

Μικρή ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας. Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Μ. Τζιατζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσμενείς, όπως τις χαρακτήρισε εξελίξεις που φέρνει ο νέος συνδικαλιστικός νόμος.


Ο κ. Τζιατζιάς, στην ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η νέα πολιτική ηγεσία παίρνοντας στην σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί και η ίδια την αντιαπεργιακή ρύθμιση της τροπολογίας Αχτσιόγλου. Με το νέο νόμο ο εργαζόμενος καλείται να ψηφίσει, αν είναι δυνατόν, ηλεκτρονικά υπέρ ή κατά μιας απεργιακής κινητοποίησης. Για την τρόικα και όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Μιλάμε δηλαδή για σαφή παρέμβαση, στα εγκεκριμένα από το νόμο καταστατικά των Σωματείων.

Επιχειρείται έτσι να μπει φρένο στα αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, επιδιώκεται η φίμωση του εργαζομένου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ετσι κλονίζονται τα θεμέλια της δημοκρατίας.
Πρόσφατο παράδειγμα συνδικαλιστικής δίωξης, η δικαστική περιπέτεια του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. «Πρόκειται για πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη, επειδή η ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε την επισφάλεια των χειρουργείων των νοσοκομείων στη Ζάκυνθο, γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα μετά από μια εγχείρηση ρουτίνας».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του δημοσίου κ. Θ. Καραγώγος.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2lbCvsF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη