Σειρά επαφών N.Δένδια στη Ν.Υόρκη-Συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας για το Κυπριακό (video)

Σειρά επαφών N.Δένδια στη Ν.Υόρκη-Συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας για το Κυπριακό (video)

Με την υπογραφή οικονομικής συνεργασίας με την Ινδονησία, άρχισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον κύκλο των επαφών του στην Νέα Υόρκη όπου συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση και με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο συντονισμός Αθήνας- Λευκωσίας και η αποστολή κοινών μηνυμάτων ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων της Νέας Υόρκης συμφωνήθηκε στην συνάντηση που είχε ο κ. Δένδιας με τον Ν. Χριστοδουλίδη.

«Συζητήσαμε για τις προοπτικές επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κας Lute, και μάλιστα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Crans Montana, με αυτό ως δεδομένο. Γιατί, πρέπει να πω ότι, παρά τη συνεχή εποικοδομητική στάση την οποία τηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία δεν τηρεί μία ανάλογη αντιμετώπιση, δεν βοηθάει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα πως για την κυπριακή δημοκρατία η μόνη επιλογή είναι η λύση όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

«Όπως έχω απαντήσει και στον κ Τσαβούσογλου, μια είναι η επιλογή, ένας ο επιδιωκόμενος στόχος, από δική μας πλευρά δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.

Συμφωνία οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας -Ινδονησίας με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδυτικών σχέσεων, υπέγραψε ο κ. Δένδιας με τον ομόλογό του. Είχε επίσης συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ανδόρας και της Γεωργίας.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ανταπόκριση από Νέα Υόρκη, Λένα Αργύρη

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mKXXou
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.