Συνάντηση Ν. Δένδια με τον κινέζο ομόλογό του στη Ν. Υόρκη

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον κινέζο ομόλογό του στη Ν. Υόρκη

Συνάντηση με τον κινέζο ομόλογο του, είχε ο υπουργός Εξωτερικων, Νίκος Δένδιας στην Νέα Υόρκη, κατά την οποία προετοίμασαν το έδαφος τόσο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σαγκάη, όσο και για την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στην Αθήνα.

«Εντάσσεται σε μια μακρά σειρά επαφών , που θα έχουμε με την κινεζική πλευρά, για να μπορέσουμε να διευρύνουμε τις εμπορικές μας σχέσεις και να διευκολύνουμε τις κινεζικές επενδύσεις στους διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, που είναι τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος» δήλωσε μετά την συνάντηση με τον κινέζο ομόλογό του ο Υπ. Εξωτερικών. Οι δύο υπουργοί , συμμετείχαν νωρίτερα και στο φόρουμ αρχαίων πολιτισμών, «μιας κοινής πρωτοβουλίας της ελληνικής και της κινεζικής πλευράς», όπως είπε ο κ. Δένδιας.

Την ίδια ώρα, η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος, Κύπρου και Αρμενίας συζητήθηκε διεξοδικά κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ-Ανταπόκριση Λένα Αργύρη

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mThIKQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη