Δήμος Λαμιέων: Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης


Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τις «οβιδιακές» μεταμορφώσεις της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, όταν με τεράστια ευκολία,  όποτε  επιθυμεί, επιλέγει το ρόλο του υπεύθυνου και άλλοτε  της  απλής εκπαιδευτικού χωρίς  καμία ευθύνη.  Ίσως να είναι η τελευταία που θα μπορούσε να μοιράζει ευθύνες ως εκ της θέσεώς της.

Ειδικά για ένα θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τις επιλογές της εκπαίδευσης, και το οποίο η ίδια  το γνώριζε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, και όφειλε, ως επικεφαλής της εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να το επιλύσει. Αντ’ αυτού, έρχεται καθυστερημένα και αναφέρεται σε «αδιέξοδο» και επιρρίπτει  τις ευθύνες σε άλλη δομή της εκπαίδευσης, της οποίας προΐσταται.

O Δήμος Λαμιέων περίμενε,  περιμένει και θα περιμένει τα κατά νόμο αρμόδια όργανα της εκπαίδευσης για να λύσουν το θέμα που τα ίδια δημιούργησαν.  

Ο Δήμος Λαμιέων πάντα θα ζητά να κατατίθενται γραπτά οι προτάσεις,  οι οποίες θα πρέπει να αξιολογούνται τεχνικά και να συζητούνται θεσμικά, πριν καταλήξουν για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό ζητήσαμε, αυτό ζητάμε και αυτό θα συνεχίσουμε να ζητάμε . 

Όσο η κυρία Μπενιάτα θα συνεχίζει να αναζητά «ρόλους», εμείς απλά θα κάνουμε μια έκκληση:  να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι φορείς της εκπαίδευσης και να καταλήξουν σε ταυτόσημες θέσεις και προτάσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα βάλουν πάλι τα παιδιά, όλα τα παιδιά , στις τάξεις.

Εμείς, ως Δήμος της Λαμίας και ως Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε εδώ και περιμένουμε.

www.lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη