Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας: Δώρισε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε νέους και νέες Ρομά

Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας: Δώρισε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε νέους και νέες Ρομά

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές δώρισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε νέους και νέες Ρομά που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «I_do: μια συμμαχία νέων για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών».

Συγκεκριμένα, δώδεκα νέοι και νέες από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, παρέλαβαν σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, τους φορητούς υπολογιστές, εργαλεία χρήσιμα για τη δουλειά που θα προβλέπεται να κάνουν κατά το τρίτο και τελευταίο στάδιο υλοποίησης του Έργου, τη λειτουργία μιας Ψηφιακής Συνέλευσης Νέων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 33 νέοι πολίτες, ηλικίας 18 έως και 40 ετών, από τρεις Περιφέρειες της χώρας, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Αττική, οι οποίοι μετά την παρακολούθηση πεντάμηνης στοχευμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης, μπορούν πλέον να είναι ενεργά μέλη στις τοπικές τους κοινωνίες. Επί της ουσίας πρόκειται για μια συμμαχία νέων, που θα συμμετέχουν ισότιμα στο δημόσιο βίο, έχοντας λάβει ειδικές γνώσεις σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και αναπτύξει δεξιότητες ενεργού πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2nqEY2Y
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη