Γαλλο-γερμανική συνεργασία για το μεταναστευτικό – Επίσκεψη υπουργών σε Αθήνα και Άγκυρα (video)

Γαλλο-γερμανική συνεργασία για το μεταναστευτικό – Επίσκεψη υπουργών σε Αθήνα και Άγκυρα (video)

Η Γερμανία θα παράσχει βοήθεια στην Τουρκία για την καλύτερη προστασία των συνόρων της και μάλιστα οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στην επίσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε Άγκυρα και Αθήνα.

Η αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία ανησυχεί την Ευρώπη. Ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ με τον Γάλλο ομόλογό του Κριστόφ Καστανέρ αλλά και τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλο θα επισκεφθούν την ερχόμενη εβδομάδα την Άγκυρα και ακολούθως την Αθήνα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τα θέματα ασύλου, κάτι που αφορά κυρίως την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Die Welt, η Γερμανική βοήθεια προς την Τουρκία αφορά 12 μέτρα που θα συμβάλλουν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Η συμφωνία Γερμανίας-Γαλλίας-Τουρκίας είχε συναφθεί πριν 3 χρόνια αλλά αρχίζει να υλοποιείται τώρα. Η Άγκυρα είχε στο παρελθόν ζητήσει από το Βερολίνο να της διατεθούν σκάφη για την εποπτεία των θαλάσσιων συνόρων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Γ. Παππάς

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mEdQNM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη