Καταγγελία για μούχλα και αράχνες στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Αποκαρδιωτικές εικόνες στην αίθουσα που εκτίθενται τα περίφημα «γλυπτά του Παρθενώνα» αντίκρισαν Κρητικοί που επισκέφτηκαν πρόσφατα στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Όπως καταγγέλλουν στο cretapost.gr, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα, υγρασία και αράχνες στους τοίχους ενώ φωτογράφησαν τα θλιβερά «πειστήρια».

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί». Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν, η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί επισκέπτες – σύμφωνα με τις καταγγελίες των Κρητικών στην ιστοσελίδα – είναι η γυάλινη οροφή της αίθουσας διαβρωμένη με εμφανή τα σημάδια από το πέρασμα του νερού, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα παρατηρείται μούχλα και «φουσκωμένοι» σοβάδες.

Μάλιστα σύμφωνα με τους Ηρακλειώτες επισκέπτες στους τοίχους υπήρχαν και ιστοί από αράχνες, που όμως ο φωτογραφικός φακός του κινητού τους τηλεφώνου, δεν μπόρεσε να τους αποθανατίσει.

Δείτε τις εικόνες 



Πηγή






from Αρχαία Ελλάς https://ift.tt/31fUfT9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη