Γιώργος Παπανικολάου: ''Οι αποφάσεις μας θα είναι αποτέλεσμα κριτικής ανάλυσης,όρους ισότιμης μεταχείρισης και σεβασμού των δημοτών''


Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση σήμερα 23/9/2019 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων θέλω να επισημάνω:

Η οικονομική επιτροπή είναι ένα συλλογικό όργανο αρμόδιο για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου.Ειδικότερα έχει αποφασιστικές ελεγκτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες.Για λόγους συντομίας παραλείπω τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ούτε ότι ο νόμος επιβάλλει πλειοψηφίες κατά παράβαση της απλής αναλογικής.

Ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ που συμμετέχει στη επιτροπή θα εστιάσουμε την παρέμβασή μας σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης. Οι αποφάσεις μας θα είναι αποτέλεσμα κριτικής ανάλυσης και διερεύνησης των θεμάτων που εισάγονται στις συνεδριάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις που παίρνει η επιτροπή π.χ. για δαπάνες ,έσοδα,την διαχείριση απαιτήσεων και υποχρεώσεων που επηρεάζουν την χρηματοοικονομική θέση ,δηλαδή τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης,θα ερμηνεύονται μέσα από τη λογική της πολιτικής κατεύθυνσης του Δήμου.

Στην σημερινή συνεδρίαση έμμεσα μεταξύ άλλων αναδείχθηκε το θέμα της διαχείρισης των καθυστερημένων απαιτήσεων του Δήμου που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ και χρήζει άμεσης προσέγγισης με νηφαλιότητα,όρους ισότιμης μεταχείρισης και σεβασμού των δημοτών αλλά και αξιοπιστίας του Δήμου.

Γιώργος Παπανικολάου
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων

lamiastokentro.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη