Συζήτησε με τους πρώην δημάρχους για το μεταναστευτικό

Συζήτησε με τους πρώην δημάρχους για το μεταναστευτικό

Θετικά ανταποκρίθηκαν οι πρώην  δήμαρχοι την πρόσκληση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου  Γιώργου Στάντζου με θέμα την διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Ανταποκρίθηκαν  ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Κων/νος Καραμηνάς, ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Φίλιππος Πετρούσκας, ο π. Δήμαρχος Σάμου, κ. Στυλιανός  Θάνος, ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, & ο π. Δήμαρχος Πυθαγορείου κ. Νικόλαος Μάρκου.

 Ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απέστειλε επιστολή, σύμφωνα με την οποία «επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου, η οποία δηλώνει ευρύτερη αντίληψη και ειλικρινή διάθεση ενωτικού μηνύματος που πρέπει να εκπέμπεται από το νησί μας καθώς και  την ανάγκη συγκρότησης επιτροπής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, σε μόνιμη βάση, η οποία θα περιλαμβάνει αιρετούς και πολίτες προκειμένου να υπάρχει οργανωμένη θεσμική παρουσία σε όλα τα κέντρα αποφάσεων».

Οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν με κοινή δήλωση  την αγανάκτησή τους για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμου , όσο και για την πατρίδα μας και απαιτούν τα παρακάτω:

  • Οριστική κατάργηση του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου και την απόδοση του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου κατά κυριότητα και χρήση.
  • Τη διαρκή  και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού.
  • Τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης μικρής δομής  εκτός πολεοδομικού ιστού.
  • Τη γρηγορότερη διεκπεραίωση ταυτοποίησης και αναχώρησης των προσφύγων – μεταναστών από το νησί.
  • Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από τις εθνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις .
  • Την έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε στην Ελλάδα καθώς και την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη- των Περιφερειαρχών της χώρας- για ισοκατανομή  ανά περιφέρεια του πληθυσμού των προσφύγων-μεταναστών.

Αναμένοντας και την επίσκεψη του αρμόδιου Κυβερνητικού κλιμακίου που αποφάσισε και ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/09/2019, θα υπάρξει και νέα σύσκεψη για το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού αλλά και για θέματα αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας.

The post Συζήτησε με τους πρώην δημάρχους για το μεταναστευτικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2oJFx8O
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.