Χανιά: Δράση για το κλίμα και το περιβάλλον στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Χανιά: Δράση για το κλίμα και το περιβάλλον στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου οργάνωσε με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ δράση με τη συμμετοχή μαθητών κι εκπαιδευτικών στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων από τις 10 έως τις 12 το πρωί την Παρασκευή στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή 20 – 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη δράση συμμετείχαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί από το Μουσικό Σχολείο Χανίων, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, το ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, το 5ο, το 9ο, το 16ο Δημοτικά Σχολεία Χανίων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών. Συμμετείχαν επίσης εθελοντές της Greenpeace.

Οι συμμετέχοντες έφτιαξαν κονκάρδες, κατασκεύασαν πανό και πινακίδες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τραγούδησαν για το περιβάλλον, ενώ μαθητές από όλα τα σχολεία μίλησαν από το μικρόφωνο μεταφέροντας τη δική τους γνώμη και μηνύματα για την προστασία της φύσης.

Η δράση περιλάμβανε ζωγραφική από τους μαθητές με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή ήρθε ως συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, και οδήγησαν χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν.

Δράσεις έγιναν και σε άλλα μέρη της Κρήτης και σε σχολεία. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές των δράσεων αυτών αναρτώνται και στο ιστολόγιο που έφτιαξε το ΚΠΕ Βάμου για την κλιματική αλλαγή ( ).

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mrhISr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.