Ρέθυμνο: Το στεγαστικό πρόβλημα στο επίκεντρο συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια

Ρέθυμνο: Το στεγαστικό πρόβλημα στο επίκεντρο συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαίρη Λιονή, είχε χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, Στέλιος Ορφανουδάκης προκειμένου να συζητήσουν θέματα, που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς του Νομού.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, Γιάννης Παρασύρης.

Πέρα από το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο εκτελείται από το ΚΤΕΛ με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, συζητήθηκε εκτενώς το οξύ πρόβλημα εξεύρεσης στέγης από αναπληρωτές καθηγητές.

Όπως τόνισε ο Ορφανουδάκης το συγκεκριμένο πρόβλημα λειτουργεί αποτρεπτικά σε πολλούς αναπληρωτές προκειμένου να δηλώσουν το Ρέθυμνο στις προτιμήσεις τους και μεσοπρόθεσμα θα φανούν οι επιπτώσεις του στη στελέχωση των σχολείων του Νομού, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως παρατηρείται αργοπορημένη στελέχωση έως και υποστελέχωση αυτών από την πλευρά της Πολιτείας.

Η κ. Λιονή, δήλωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει κατανόηση και συνεργασία από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της ενοικίασης κατοικιών τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ( φοιτητές, καθηγητές) προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από τη νέα χρονιά οι σχολικές μονάδες του Νομού, αλλά και να συνεχίσει το Ρέθυμνο να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2nor15L
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη