Παναγιώτης Ιακωβής: Ο Θαλής ο Μιλήσιος


Ο Θαλής ο Μιλήσιος,
δεν ήταν Επιχειρηματίας. Φιλόσοφος ήταν. Και, ως γνωστόν, οι Φιλόσοφοι δεν τα πάμε καλά με το επιχειρείν.

Απορώ, λοιπόν, πώς οι "φωστήρες" της Διανόησης μπερδεύτηκαν λιγάκι από τα πολλά βιβλία που έχουν διαβάσει όπως το ιδιοφυές: "το 24ωρο ενός μάνατζερ".

Η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα του Θαλή, ήταν τότε που εκνευρίστηκε γιατί έπεσε σε ένα πηγάδι ενώ κοίταζε τα άστρα. Και τον κορόιδευε μια όμορφη Θρακιώτισσα που η Φιλοσοφία του δεν είχε πρακτική αξία. Πήρε, λοιπόν, ο Θαλής τα κιτάπια του και προέβλεψε ότι ο καιρός θα είναι κατάλληλος για λιοτρίβια. Νοίκιασε μερικά και έγινε πλούσιος διά της Φυσικής Φιλοσοφίας.

Κατά τα λοιπά, δεν ασχολούνταν με business. Το έκανε μόνο για να δείξει ότι η Φιλοσοφία μπορεί να κατακτήσει τον πλούτο, αλλά αδιαφορεί.

Συνεπώς...

Λίγο μπερδεμένους τους βλέπω με τα βιβλία τους "ταγούς" της Συμπρωτεύουσας.

Μήπως να ρωτάνε και κανέναν σοβαρό άνθρωπο πριν ξεκινήσουν ξανά τις lifestyle βραβεύσεις; Μου φαίνεται ότι μπέρδεψαν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά με το Nature και το Circulation. Και τη Barbie με τα Humanoid Robotics.

Έχει κι ένα καλό βιβλιοπωλείο στην Παραλία.

Όχι μόνο φραπεδάκι, ψαράκι, PR, μπουζούκια και business με κρατική επιχορήγηση.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη