Κωνσταντίνος Αρχανιώτης: Επτά οπτικές φράσεις    

Η Γκαλερί «7» παρουσιάζει την ατομική έκθεση «Συγκινητική Απόσταση-CosmovingDistance»*, του εικαστικού Κωνσταντίνου Αρχανιώτη.  Η έκθεση διαρκεί όλο τον Οκτώβριο. Εκτίθενται επτά έργα – εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μία σειρά παραστάσεων σχετικών με την αλληλουχία, τις σχέσεις και την αιτιώδη συνάφεια ανάμεσα στα αντικείμενα και τα γεγονότα που προκύπτουν από τη χρήση τους, γεγονότα όμως που συμβαίνουν ανεξάρτητα από τις εγγενείς ιδιότητες των αντικειμένων.
Το «γεγονός» δεν προσεγγίζεται ως ένα απομονωμένο σύστημα με όρους μετρήσιμους έξω από αυτό, αλλά προτείνεται ένα σύμπαν, το οποίο συνίσταται από δυναμικές σχέσεις μεταξύ των πραγμάτων-γεγονότων.  Υπάρχουν πολλές οπτικές για κάθε γεγονός και κάθε μία περιέχει μερική πληροφορία για το υπόλοιπο σύμπαν. Το κάθε γεγονός συσχετίζεται με το σύμπαν.
«Τα επτά έργα αποτελούν επτά οπτικές φράσεις που αντιστοιχούν σε εσωτερικά γεγονότα και ψυχικές παραστάσεις, κατά την διαδρομή μας προς την εσωτερική αυθεντία, προς το πυκνό, σκοτεινό, κεντρικό σημείο της ύπαρξης. Επιδιώκεται μία αντιστοίχιση των κοσμολογικών όρων της εξερεύνησης του Σύμπαντος, με τις παραστάσεις του εσωτερικού, υπαρξιακού, Σύμπαντος», διευκρινίζει ο καλλιτέχνης.
*»Συγκινητική Απόσταση» / “CosmovingDistance”: αποτελεί κοσμολογικό όρο και αντιστοιχεί στην απόσταση που συνυπολογίζει τη διαστολή του Σύμπαντος.

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 1η Οκτωβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 31 Οκτωβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 15.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

The post Κωνσταντίνος Αρχανιώτης: Επτά οπτικές φράσεις     appeared first on Art22.from Art22 https://ift.tt/2V81ydv
via IFTTT
Από το Blogger.