Αλεξανδρούπολη: Όλες οι εξελίξεις και έρευνες για τα αυτοάνοσα σε επιστημονική συνάντηση

Αλεξανδρούπολη: Όλες οι εξελίξεις και έρευνες για τα αυτοάνοσα σε επιστημονική συνάντηση

Για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τα φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα σε ερευνητικό, κλινικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, όπως και για σύγχρονα δεδομένα για την καλύτερη κατανόηση των αυτοάνοσων παθήσεων ιδιαίτερα σε δύσκολες περιπτώσεις, θα μιλήσουν αναγνωρισμένοι, στο αντικείμενο τους, επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης με τίτλο «Επίκαιρα Θέματα Φλεγμονής και Αυτοανοσίας» .

Την επιστημονική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ,στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia, στην Αλεξανδρούπολη, συνδιοργανώνουν η A' Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και η Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είναι υπό την αιγίδα τoυ Ιατρικού Τμήματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

«Τα φλεγμονώδη/αυτοάνοσα νοσήματα αποτελούν σήμερα όχι μόνο καθημερινό αντικείμενο προβληματισμού στις δομές υγείας, αλλά και σημαντικό πεδίο για την έρευνα, την καινοτομία και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών αιχμής. Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει ευκαιρία για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, δίνοντας ευκαιρίες για νέες ερευνητικές αναζητήσεις και συνεργασίες» σημειώνει ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθ. Κωνσταντίνος Ρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , στο περιθώριο της επιστημονικής συνάντησης , ο πρωτοπόρος ερευνητής στην μελέτη των αυτοάνοσων νοσημάτων, καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, θα αναγορευτεί σε επίτιμο καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε ειδική τελετή που έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 20 του μήνα, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30xz65Y
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη