Κομοτηνή: Οι «Φιλοτέχνες» έτοιμοι να κερδίσουν τις καρδιές όλων

Κομοτηνή: Οι «Φιλοτέχνες» έτοιμοι   να κερδίσουν  τις καρδιές όλων

Μια νέα χρονιά όλο δράση ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου για τους «Φιλοτέχνες» της Κομοτηνής. Μια νέα περίοδος με πολλά βήματα Παράδοσης, Πολιτισμού και Δημιουργίας. «Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου γίνεται η δική μας έναρξη» δηλώνει η κα Ιωάννα Αμπανίδου, πρόεδρος στην Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» και προσθέτει «βρισκόμαστε καθημερινά στην Καπναποθήκη, κάθε απόγευμα 6-8 είμαστε εκεί να ενημερώσουμε τον κόσμο. Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει και να μας γνωρίσει από κοντά, δίνουμε πληροφορίες, ενημερώνουμε και γράφουμε όλους όσοι το επιθυμούν.»

Η κα Ιωάννα Αμπανίδου, πρόεδρος στην Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες»

Προσηνής, ευγενική, καταδεκτική πάντα και με διάθεση να μοιραστεί την «μαγεία» αυτού του χώρου η πρόεδρος των «Φιλοτεχνών» προτρέπει τον κόσμο να έρθει, να δει τον χώρο, να γνωρίσει τα τμήματα της Στέγης, να βρει το αντικείμενο που του αρέσει ώστε να περάσει κάποιες δημιουργικές ώρες μέσα στην εβδομάδα δίνοντας άλλο χρώμα στην καθημερινότητα του. «Αυτή την χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα Παραδοσιακού Χορού, κάθε επιπέδου,κάθε ηλικίας, Τμήματα πλεκτικής και ξεχωριστά τμήμα κεντήματος . Επίσης, θα λειτουργήσει Τμήμα latin χορού και τμήματα μουσικής, παραδοσιακής χορωδίας ενηλίκων και τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων με υπεύθυνο τον κο Δημήτρη Κυριακάκη.» δηλώνει η κα Αλμπανίδου προσθέτοντας ότι τόσο ο κος Κυριακάκης, όσο και άλλα μέλη του Συλλόγου είναι «παιδιά που έχουμε μεγαλώσει μαζί». Όπως σωστά τονίζει «Έχουμε πλέον αδελφικές σχέσεις και νομίζω ότι είναι το καλύτερο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους του τόπου σου γιατί αγαπάμε όλοι αυτόν τον τόπο κι έτσι η συνεργασία βγαίνει σε καλό.»

Η κα Αλμπανίδου με τον υπεύθυνο της Χορωδίας και της εκμάθησης των παραδοσιακών οργάνων κ. Δημήτρη Κυριακάκη.

Μην κρύβοντας την ιδιαίτερη διάθεση για δουλειά που συνοδεύει αυτό το νέο ξεκίνημα, την όρεξη, τη μεγάλη διάθεση και το μεράκι αποκαλύπτει πως έχουν ήδη εκπονήσει το πλάνο της χρονιάς. «Η ατζέντα μας είναι γεμάτη κι ευελπιστούμε κάθε μήνα να έχουμε και μια δράση στους «Φιλοτέχνες». Μια αρμονική συνεργασία με όλα τα Τμήματα μαζί, όλους τους δασκάλους μας. Ξεκινάμε από τον Οκτώβριο παίρνοντας μέρος στη «Λευκή Νύχτα». Συμμετέχουμε κι εμείς με το latin Τμήμα στην κεντρική πλατεία θα παρουσιάσουμε χορούς συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο party. Έπειτα, στις 11 Οκτωβρίου, με μια μεγάλη ομάδα γυναικών θα συμμετέχουμε κι εμείς στην πορεία των καρκινοπαθών ενάντια στον καρκίνο του μαστού.»
Σ' αυτό το σημείο η κα Αλμπανίδου αναφέρει την συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», ήδη έχει απευθύνει κάλεσμα σε οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου αυτού το επιθυμεί να περάσει κάποιες ώρες δημιουργίας και κάποιες ώρες ευχάριστα. «Να ξεφύγει από αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα. Πόσο μάλλον κάποιοι άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερα και πιο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Νομίζω ότι το έχουν περισσότερο ανάγκη να ξεφύγουν και να περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες. Στεκόμαστε και επαινούμε την πολυδιάστατη δράση αυτού του Συλλόγου, του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής» είμαστε σε συζητήσεις, τόσο με την πρόεδρο, την κα Ροδούλα Κοκκινάκη, αλλά και με όλο το Δ.Σ. για να κάνουμε κάποιες κοινές δράσεις αυτή τη χρονιά και από εκεί και πέρα εμείς απλά έχουμε ανοίξει την πόρτα μας και καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών να έρθουν, να διαλέξουν το Τμήμα που τους ταιριάζει εντελώς δωρεάν, να παρακολουθήσουν τα δικά μας μαθήματα και βλέπουμε με ικανοποίηση να υπάρχει ανταπόκριση για συνεργασία και για συμμετοχή.»

Στις 9 Νοεμβρίου οι «Φιλοτέχνες» θα πραγματοποιήσουν τον ετήσιο χορό τους στο «Ποσειδώνιο» και τον Δεκέμβριο ανεβάζουν ψηλά τον πήχη. «Θέλουμε να κάνουμε μια παράσταση διαφορετική, πιο μεγάλη, πιο ιδιαίτερη. Την σκεφτόμαστε και την προγραμματίζουμε από τις αρχές λειτουργίας του Συλλόγου μας, ελπίζω φέτος να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, είμαστε σε οργανωτικό επίπεδο, σε λίγο θα έχουμε να πούμε λεπτομέρειες.» δηλώνει η κα Πρόεδρος μιλώντας για μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα μας «ταξιδεύει» στο χθες.

«Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη διάθεση για την Παράδοση από τους νέους ανθρώπους κι αυτό είναι πολύ αισιόδοξο» παρατηρεί η δραστήρια πρόεδρος και σημειώνει πως «Οι Σύλλογοι έχουν γεμίσει από νέους ανθρώπους και η αλήθεια είναι ότι η νεολαία είναι αυτή που θα δώσει δυναμική ώθηση για να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ευχάριστω να ασχολείται κάποιος με την Παράδοση του γιατί θα μάθει από πού έρχεται, την ιστορία του, τις ρίζες μας, νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι να βρούμε τρόπους έκφρασης για να αγαπήσουμε περισσότερο αυτόν τον τόπο. Κι όταν βλέπεις την Νεολαία να ασχολείται μ΄αυτό νιώθεις μεγάλη ευχαρίστηση.» λέει και απευθύνει ξανά κάλεσμα στον κόσμο να ακολουθήσει τα βήματα των «Φιλοτεχνών»…
«Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, να μας γνωρίσει από κοντά και μέσω της σελίδας μας στο Internet και μέσω του facebook και στην Καπναποθήκη, 6-8 το απόγευμα είμαστε καθημερινά, να δει τα Τμήματα μας να διαλέξει το αντικείμενο που του αρέσει» λέει καταλήγοντας με μια σωστή επισήμανση «Όταν υπάρχει διάθεση για δημιουργία, νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να γίνουμε κι εμείς πρεσβευτές αυτού του τόπου.»
Φώτο: Η κα Ιωάννα Αλμπανίδου, η πρόεδρος των «Φιλοτεχνών» στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2onhNqQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.