Καλαμάτα: Απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

Καλαμάτα: Απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

Απάντηση δημοσιοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, σχετικά με τη διαρροή στο πεζοδρόμιο της οδού Ακρίτα 44, θέλοντας να ενημερώσει τους δημότες. Στην απάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Η διαρροή στον αγωγό ύδρευσης στην οδό Ακρίτα 44, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΚ, σχετικά με τη στελέχωσή της σε προσωπικό. Οι πολιτικές υποστελέχωσής της αλλά και η απαράδεκτη έως και επικίνδυνη στάση του απερχόμενου Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ, οδήγησαν στην απόλυση 26 εργαζομένων και την Υπηρεσία να προσπαθεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες με εργολαβίες, όπου αδυνατούν να έχουν άμεση επέμβαση, μη γνωρίζοντας το κύκλωμα απομόνωσης των περιοχών. Η συντήρηση των βανών απομόνωσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αφού δεν υπάρχει ούτε επιστημονικό, ούτε εργατοτεχνικό προσωπικό. Οι παλιοί 2-3 συνάδελφοι, που γνωρίζουν τα κυκλώματα απομόνωσης περιοχών, δεν μπορούν ούτε να συντηρήσουν τις βάνες αλλά δεν είναι διαθέσιμοι σε 24ωρη βάση να επέμβουν κατασταλτικά, αφού η ΔΕΥΑΚ δεν αναγνωρίζεται ως υπηρεσία 24ωρης βάσης και άρα δεν επιτρέπονται οι επιφυλακές.
Οι συνάδελφοι μέχρι σήμερα επεμβαίνουν εθελοντικά χωρίς καμία κάλυψη και χωρίς αποζημίωση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Με αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα, που το Σωματείο μας έχει καταγγείλει κατ΄ επανάληψη, τέτοια φαινόμενα είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθούν και στο μέλλον.
Καλούμε για άλλη μια φορά τη Δημοτική αρχή να απαιτήσει άμεσα από την κυβέρνηση την στελέχωση της Υπηρεσίας με το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.
Να απαιτήσει από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση να ενταχθεί η ΔΕΥΑΚ στις Υπηρεσίες 24ωρης Λειτουργίας, έτσι ώστε με βάρδιες και επιφυλακές οι εργαζόμενοι να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους συμπολίτες μας.
Αισθανόμαστε άσχημα όταν οι συνδημότες μας κινδυνεύουν από Υπηρεσίες που αδυνατούμε να προσφέρουμε και στρέφονται πολλές φορές κατά των εργαζομένων, που δεν φέρουν καμία ευθύνη»

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/30wgNhg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.