Συνάντηση Π. Παυλόπουλου-Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Π. Παυλόπουλου-Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

«Η αρχή της αλληλεγγύης δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά κανόνας δικαίου που επιφέρει κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Αβραμόπουλο, για τον άψογο τρόπο, με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του, με πλήρη σεβασμό των αρχών και αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και επεσήμανε ότι η πολιτική, την οποία υιοθέτησε στο μεταναστευτικό, στέλνει το μήνυμα προς την γείτονα Τουρκία, ότι μόνον όταν σεβαστεί, στο ακέραιο, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ως προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μπορεί να δικαιώσει την θέση της ως μέλους της διεθνούς κοινότητας και ως χώρας, η οποία μπορεί να προσδοκά ευρωπαϊκή προοπτική.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην όξυνση, τον τελευταίο καιρό, του προσφυγικού ζητήματος, υποστήριξε ότι « με τα όσα κάναμε έξω ταυτίσαμε τα ευρωπαϊκά σύνορα με τα ελληνικά σύνορα, κυρίως με την ενίσχυση και αναβάθμιση της Frontex σε ευρωπαϊκή συνοριακή ακτοφυλακή, σε μια Ευρωπαϊκή Αστυνομία Συνόρων»

Τόνισε, επίσης, ότι με πρωτοβουλία του, θα πραγματοποιηθεί κοινή αποστολή με Γαλλία και Γερμανία τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συνέχιση της ευρωτουρκικής συνεννόησης .

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2n766Eh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη