Στην Ιερά Σύνοδο η διαμάχη των κατοίκων Κεραμιδίου-Βενέτου με Ι.Μ. Φλαμουρίου-Συνάντηση Αρχιεπισκόπου & Ζ. Μακρή

Στην Ιερά Σύνοδο η διαμάχη των κατοίκων Κεραμιδίου-Βενέτου με Ι.Μ. Φλαμουρίου-Συνάντηση Αρχιεπισκόπου & Ζ. Μακρή

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β΄ είχε σήμερα, το πρωί, η Βουλευτής  Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή για το ζήτημα της διαμάχης των κατοίκων των χωριών Κεραμιδίου και Βενέτου με την Ιερά Μονή Φλαμουρίου, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς  καλλιεργήσιμων και βοσκήσιμων εκτάσεων των αντίστοιχων κτηματικών περιφερειών του Δήμου Ρ. Φεραίου.

 Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο η κ. Μακρή εξέθεσε, εκτενώς, το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των δύο προαναφερόμενων χωριών και της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου ενόψει των δηλώσεων των αγροτικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο Κτηματολόγιο.

Η Βουλευτής  ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο πως οι καλλιεργήσιμες  και βοσκήσιμες εκτάσεις των κτηματικών περιφερειών Κεραμιδίου και Βενέτου και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Δ. Ρήγα Φεραίου, καλλιεργούνται από κατοίκους και των δύο χωριών εδώ και πάρα πολλά χρόνια ενώ πολλοί καλλιεργητές βιοπορίζονται από τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Περαιτέρω, η κ. Μακρή ανέφερε στον κ.κ. Ιερώνυμο την πρόθεση της Ιεράς Μονής και της Μητρόπολης Δημητριάδος να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα με την κατάθεση θετικής εισήγησης προς την Ιερά Σύνοδο  για την παραχώρηση των εκτάσεων αυτών προς τους ιδιώτες και τη μη δήλωση τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, ενώ εκτίμησε πως η φιλονικία μεταξύ της Μονής και των κατοίκων των χωριών μπορεί να λήξει εξωδικαστικά και να δοθεί έτσι ένα μήνυμα αρωγής και συμπαράστασης της Εκκλησίας προς τις δύο τοπικές κοινότητες του Κεραμιδίου και του Βενέτου.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος είδε με θετική διάθεση την λύση του μείζονος αυτού θέματος, ενώ ενημέρωσε  στην κ. Μακρή πως το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη Ιερά Σύνοδο η οποία θα συγκληθεί την 1η Οκτωβρίου 2019, όπου θα αναφερθεί από τον κ.κ. Ιερώνυμο και η σημερινή συνάντηση με την Βουλευτή, ενώ η εισήγησή του θα είναι να προταχθεί το συγκεκριμένο ζήτημα προς επίλυση στην ειδική επιτροπή Κράτους- Εκκλησίας που θα συγκροτηθεί  με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό τον  Υπουργό Επικρατίας κ. Γεραπετρίτη.

Τέλος, η Βουλευτής υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη διαμάχη αποτελεί ένα ευαίσθητο και σύνθετο θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα, σύνεση, χωρίς λαϊκισμούς, υπερβολές και οικονομική επιβάρυνση των ενδιαφερόμενων. Η κ. Μακρή  ζήτησε εξάλλου, συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής  κ. Γεραπετρίτη.

 

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mUk4Jo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.