Ημερίδα για τη διακυβέρνηση στη Μεσόγειο

Ημερίδα για τη διακυβέρνηση στη Μεσόγειο

Η επανεκτίμηση της διακυβέρνησης στη Μεσόγειο, συζητήθηκε σήμερα στην ημερίδα που οργάνωσε στο Ηράκλειο η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PANORAMED Interreg MED.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, υποδέχθηκε τους εταίρους και συνεργάτες του έργου, που αποτελούν εθνικές και περιφερειακές αρχές χωρών της Μεσογείου και φορείς- δίκτυα ευρωπαϊκής εμβέλειας, καθώς και τους εκπρόσωπους Ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης, Δήμων, Επιμελητηρίων και άλλων φορέων που συμμετέχουν.

Η Ελένη Χατζηγιάννη, διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και συντονίστρια του προγράμματος στην Κρήτη, παρουσίασε το σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας Κρήτης ως του «Συνομιλητή- Διαμεσολαβητή» και τις μέχρι τώρα δράσεις του PANORAMED.

Μετά την Ημερίδα ακολούθησαν κλειστές συνεδρίες των εταίρων του Προγράμματος, ενώ υπήρξε και ειδική ενότητα με επιστήμονες-ερευνητές της Κρήτης, ειδικούς σε θέματα παράκτιου τουρισμού και θαλάσσιας επιτήρησης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, ο Γιώργος  Σέγκος, δήμαρχος Χερσονήσου, ο Γιάννης Καρακάσης, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης,  ο Μ. Ψαρουδάκης αντιδήμαρχος Αμαρίου, εκπρόσωποι των Δήμων Ρεθύμνου, Μινώα Πεδιάδος και Σητείας, εκπρόσωποι, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, του ΙΤΕ και του δικτύου ΠΡΑΞΙΣ, τοπικών και περιφερειακών Υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωποι από τα Υπουργεία, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mdbe99
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.