«Ευελιξία και δημιουργικότητα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Βρετανός υπουργός για το Brexit

«Ευελιξία και δημιουργικότητα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Βρετανός υπουργός για το Brexit

Ο Στίβεν Μπάρκλεϊ, Βρετανός υπουργός για το Brexit, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει ευελιξία και δημιουργικότητα αναφορικά με το Brexit, λέγοντας ότι η διευθέτηση για τα ιρλανδικά σύνορα, το λεγόμενου backstop, «πρέπει να φύγει».

Παράλληλα, τόνισε ακόμα μία φορά ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία εάν χρειαστεί.

Ο Μπάρκλεϊ μίλησε στη Μαδρίτη μόλις έξι εβδομάδες πριν την ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου κατά την οποία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί να οδηγήσει την Βρετανία εκτός της ΕΕ.

Η Βρετανία επιθυμεί μια συμφωνία αλλά και οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν για την επίτευξή της, δήλωσε ο Μπάρκλεϊ.

«Το έπαθλο μιας συμφωνίας θα πρέπει να ωθήσει και τις δύο πλευρές να επικεντρωθούν σε αυτή την ανάγκη για δημιουργικότητα και ευελιξία».

«Άρα ας εργαστούμε δημιουργικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία, μια συμφωνία που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι δεσμευμένο να συνάψει, μια συμφωνία χωρίς backstop ... μια συμφωνία που όντως θα περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο υπουργός ανέφερε τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διευθέτηση των ιρλανδικών συνόρων και που καθιστούν αδύνατη την αποδοχή της λύσης του backstop, όπως τη δυσκολία να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το backstop με το Ηνωμένο Βασίλειο και το βρετανικό Κοινοβούλιο το έχει ήδη απορρίψει τρεις φορές», δήλωσε ο Μπάρκλεϊ.

Μια συμφωνία για την αποχώρηση από την ΕΕ θα βοηθήσει στη διαχείριση ζητημάτων όπως η αντιμετώπιση διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο όμιλος αεροπορικών εταιριών IAG –στον οποίο ανήκουν η British Airways και η Iberia-- και η επιμελητεία στο βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ, ανέφερε ο Μπάρκλεϊ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα συμμορφωθεί με την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου, για την οποία έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπάρκλεϊ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ αύριο.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/309Gmtv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη