Τουρκία: Στο αρχείο η κατηγορία της κατασκοπείας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (video)

Τουρκία: Στο αρχείο η κατηγορία της κατασκοπείας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (video)

Στο αρχείο τέθηκε η κατηγορία της κατασκοπείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη που είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018 στον Έβρο όταν πέρασαν τα σύνορα πεζή και απελευθερώθηκαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu«, με απόφαση του Γενικού εισαγγελέα της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, θα δικαστούν όχι για το αδίκημα της κατασκοπείας, αλλά μόνο για την παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», σε έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας για τους Έλληνες στρατιωτικούς, αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου που είχαν μαζί τους, δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Ως εκ τούτου το δικαστήριο θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Πηγή:ΕΡΤ1/Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30t2r1e
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη