Τζόνσον: Θέλω συμφωνία για το Brexit - Δε με πτοεί το κοινοβούλιο

Photo: EPA/AIDAN CRAWLEY
Συμφωνία για το Brexit στις 18 Οκτωβρίου επιθυμεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και όπως ο ίδιος δήλωσε μάλιστα, δεν πτοείται από τις απόπειρες του Κοινοβουλίου να παρεμποδιστεί μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
«Δεν με πτοεί τίποτα από όσα μπορούν να λάβουν χώρα στο Κοινοβούλιο. Νομίζω ότι αυτό που θέλουν οι Βρετανοί είναι να φέρουμε εις πέρας μια συμφωνία και να προχωρήσουμε και να αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας έχοντας δίπλα του τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, ο Τζόνσον δήλωσε ότι κομίζει ιδέες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα του λεγόμενου backstop, όπως ονομάζεται το δίκτυ ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα, αλλά ότι σήμερα δεν αναμένεται σημαντική πρόοδος σε αυτό.
«Έχω ένα μήνυμα που θέλω να σου μεταφέρω σήμερα, Λίο, ότι θέλω να βρω μια συμφωνία, θέλω να πετύχω μια συμφωνία», δήλωσε ο Τζόνσον. «Όπως εσύ, έχω εξετάσει προσεκτικά την περίπτωση μη συμφωνίας, έχω αξιολογήσει τις επιπτώσεις για τη χώρα μας και για τη δική σας».
«Και ναι, φυσικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε σίγουρα να τα βγάλει πέρα αλλά να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτή η έκβαση θα ήταν μια αποτυχία πολιτικής ικανότητας για την οποία θα ήμασταν όλοι υπεύθυνοι», δήλωσε ο Τζόνσον.
«Άρα, για χάρη των επιχειρήσεων, των αγροτών και των εκατομμυρίων ανθρώπων που βασίζονται σε εμάς να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητα μας για να το πετύχουμε αυτό, θέλω να ξέρετε ότι προτιμώ κατηγορηματικά να βρούμε μια συμφωνία».


via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/34A5Gai


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.