Novartis: Πολιτικές «κόντρες» για την προανακριτκή – Κατάθεση Λοβέρδου (video)

Novartis: Πολιτικές «κόντρες» για την προανακριτκή – Κατάθεση Λοβέρδου (video)

Πολιτικός καύσωνας επικρατεί μετά την πρόταση της ΝΔ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή με αντικείμενο τη διερεύνηση παρεμβάσεων και μεθοδεύσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Νοβάρτις και να μείνει εκτός έρευνας ο Αλέξης Τσίπρας. Επιλέξαμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις δηλώνει η κυβέρνηση, για κίνηση αντιπερισπασμού μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης. Κατάθεση έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη μήνυση που έχει κάνει κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας.

Για εκδικητική δίωξη εναντίον του έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λίγη ώρα αφού πήρε στα χέρια του τη δικογραφία, βάση της οποίας η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις με σκοπό να συσκοτίσουν την αλήθεια.

Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής – πριν γίνει προανακριτική- ώστε να διερευνηθεί η βαρύτητα των στοιχείων χωρίς να υπάρχουν οιονεί κατηγορούμενοι, προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση για στοιχεία που δε φαίνεται αυτήν τη στιγμή να έχουμε στη διάθεση μας, τέτοια που να συντελούν, να διαμορφώνουν την ίδια εικόνα που έχουμε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τον κ. Τσίπρα και γι΄ αυτό επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, στον κ. Παπαγγελόπουλο», δήλωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Πρόκειται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών, όχι μόνο στο εσωτερικό τους αλλά και μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ανακοινώσει την απόφαση του πριν καν έρθει ο φάκελος στη Βουλή», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάθεση Λοβέρδου

O Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη μήνυση κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας, την οποία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα, σήμερα έδωσε κατάθεση στους αντεισαγγελείς κους Ζαχαρή και Σοφουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Υπουργός προσκόμισε σχετικά έγγραφα, όπως τις 7 μηνύσεις που έχει υποβάλλει κατά των εισαγγελέων διαφθοράς, των προστατευόμενων, αλλά και άλλων μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του.

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην τελευταία μήνυση που κατέθεσε, αφιερώνει ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο: «Ο δόλος των εγκαλουμένων και ο ρόλος υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Λοβερδος, έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται, νέοι μάρτυρες αναμένονται να κληθούν να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες. Τη Δευτέρα, συγκεκριμένα, αναμένεται να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος στο παρελθόν έχει καταθέσει αναφορά σε βάρος των εισαγγελέων που διενεργούν την έρευνα για τη Νοβάρτις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Σκουλάς, Α. Βλαχοπαναγιώτη

Σχετικές ειδήσεις: Τα επόμενα βήματα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis- Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική δίωξη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LGC2sS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη