O ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την εκτροπή του Αχελώου

O ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την εκτροπή του Αχελώου

Το αρδευτικό στη Θεσσαλία συνιστά πρόβλημα ταμίευσης χειμέριων υδάτων σε φράγματα, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τα έργα εκτροπής του Αχελώου.

Στην ανακοίνωση του επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Οι αμετανόητοι θιασώτες της εκτροπής του Αχελώου στη Θεσσαλία ξαναχτυπούν! Επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αντιμετώπισε τα «κουφάρια» των έργων του Άνω Ρου του Αχελώου, την τετραετία 2015-2019. Τον κατηγορούν για πολιτική δειλία και ανευθυνότητα.

Ως φαίνεται, οι Άριστοι θεωρούν ότι αυτός ήταν ο προορισμός του ΣΥΡΙΖΑ, να ανακαινίσει τα φθαρμένα από το χρόνο έργα που οι ίδιοι άφησαν ημιτελή! Να σχεδιάσει την επανεκκίνηση των έργων που οι ίδιοι δεν έκαναν, διαφορετικά είναι υπεύθυνος για τυχόν καταρρεύσεις, πλημμύρες, κλπ. Ούτε λόγος για το δικαίωμα και την υποχρέωσή του να επανεξετάσει την οικονομική σκοπιμότητα του συνολικού έργου της εκτροπής!
O ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναρωτιέται ποιοι ευθύνονται για τα συγκεκριμένα «κουφάρια» και γιατί δεν παίρνουν θέση για τη βιωσιμότητα της μερικής εκτροπής, με την οποία το ΣτΕ διαφωνεί;
Οι θιασώτες της εκτροπής παίρνουν αφορμή από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επανεκκίνηση των έργων του Άνω Αχελώου. Ενθαρρύνθηκαν από τις εκκλήσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του στιλ «φέρτε μας τον Αχελώο», που αποτελούν συνέχεια της αίτησης του ιδίου με δηλώσεις του ότι αν του δινόταν η αρμοδιότητα να κατασκευάσει τα έργα θα τα πραγματοποιούσε ταχύτατα.

Επειδή είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν ήταν σύμφωνος με τη συνέχιση των έργων και ο κ. Αγοραστός είναι οπαδός της Μεγάλης Ιδέας ότι η εκτροπή μπορεί να αφυπνίσει τον κοιμώμενο γίγαντα (τη θεσσαλική πεδιάδα), με αποτέλεσμα ένα αναπτυξιακό μπουμ, είμαστε δύσπιστοι στο ότι θα υλοποιηθεί η ιδέα της επανεκκίνησης των έργων.
Γι' αυτό, ρωτάμε τους υπεύθυνους:
– Έχει μελετηθεί το κόστος της ολοκλήρωσης των έργων;
– Έχουν βρεθεί οι πόροι για να «ξεκινήσουν οι μπουλντόζες» όπως αρέσκεται να λέει ο πρωθυπουργός;
– Έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί η κατασκευή σύγχρονου δικτύου διανομής, κλειστού και δικτυωμένου, σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο;
– Σε ποιο βάθος χρόνου θα περατωθεί το συνολικό έργο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας πιστεύει ότι το αρδευτικό στη Θεσσαλία συνιστά πρόβλημα ταμίευσης χειμέριων υδάτων σε φράγματα, τα οποία (ύδατα) μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στις εαρινές καλλιέργειες. Φοβόμαστε ότι τα νερά του ταμιευτήρα του Άνω Ρου του Αχελώου, λόγω έλλειψης δικτύου μεταφοράς, δεν θα προσφέρουν ούτε σταγόνα στις εαρινές καλλιέργειες την ερχόμενη δεκαετία».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32QFNkZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη