Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Στη Βουλή διαβιβάζεται τις επόμενες μέρες η δικογραφία για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που αφορά στην έρευνα για πολιτική σκευωρία στην υπόθεση Novartis.

 

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στην διερεύνηση της φαρμακοβιομηχανίας.

Μετά από αυτό, χωρίς κανένα σχόλιο ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε τη δικογραφία για τη Novartis στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στη Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών στην υπόθεση Novartis.

Στις καταθέσεις τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι γνώριζε για τις πρακτικές αυτές.

Η Βουλή πλέον καλείται να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχίσουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2UUdeQN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη