Παναγιώτης Στασινός: Restartmaicity - RestartmaiLamia!


Restartmaicity

RestartmaiLamia!

Επίδειξη εφαρμοσμένων ψηφιακών τεχνολογιών παρακολουθήσαμε στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο Restartmaicity,στο Control Room στο Δημαρχείο των Τρικάλων.

Εντυπωσίασε ολους τους συνέδρους ο τρόπος που ο Δημος διαχειρίζεται τα αιτήματα των πολιτών τα οποία ομαδοποιούνται και χρεώνονται σε άμεσο χρόνο στον υπεύθυνο υπάλληλο,ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Για τον σκοπό αυτό λειτουργεί τηλεφωνική υπηρεσία από 08.00-22.00 ενώ υπάρχει και εφαρμογή στο κινητό με άμεση ενημέρωση του συστήματος.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η εφαρμογή για τον έλεγχο της κατανάλωσης των ρολογιών της ΔΕΗ ο οποίος ανέδειξε τις ανεπάρκειες του προηγούμενου ελέγχου (ρευματοκλοπές, ανενεργές συνδέσεις κλπ) και πρόσφερε μείωση κόστους 25% με την εγκατάστασή του ύψους 5000.000 ευρώ!

Από το Control Room ελέγχονται ακόμη ο ηλεκτροφωτισμός, οι φωτεινοί σηματοδότες,η αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας του δήμου,οι κάδοι απορριμμάτων,η παρακολούθηση των χώρων πάρκινγκ,η περιβαλλοντική κατάσταση και αλλά πολλά.

Ενδιαφέρον τέλος προκαλεσαν οι επόμενες προκλήσεις του Δήμου Τρικάλων για αποτύπωση των μεγάλων δένδρων της πόλης στο σύστημα,με αναλυτική περιγραφή του κάθε δένδρου και την συμβολή του στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης και η εφαρμογή σε ταμπλετ του οδηγού των απορριμματοφόρων με την οποία θα ενημερώνει άμεσα το σύστημα και τον επόπτη καθαριότητας για οποιοδήποτε πρόβλημα βρίσκει κατά την διαδρομή του(σπασμένοι κάδοι,κλαδιά,μπάζα κλπ).

Και το κυριότερο είναι πως ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και το τεχνικό-επιστημονικό επιτελείο του μας υποσχέθηκαν να μας μεταδώσουν οποιαδήποτε τεχνογνωσία-βοηθείας του ζητήσουμε!

Μια παρουσίαση που κατέπληξε και μας κάνει να ονειρευόμαστε ένα διαφορετικό αύριο και για την Λαμία μας.





Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη