Μόσχα: Δεν είναι απειλή για την Ελλάδα οι S-400 στην Τουρκία

Μόσχα: Δεν είναι απειλή για την Ελλάδα οι S-400 στην Τουρκία

Οι πωλήσεις των συστημάτων πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δεν συνιστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, δηλώνει σε συνέντευξη του ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

Μάλιστα, ο κ. Σουγκάγεφ τόνισε ότι τέτοιου είδους φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι.

«Το πυραυλικό σύστημα S-400, που είναι σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, ακόμη και με τη σημασία αυτής της λέξης, δεν είναι επιθετικό όπλο.

Είναι το πιο σύγχρονο σύστημα, το οποίο προορίζεται να υπερασπίζεται πρωτίστως τον εναέριο χώρο, από τις επιβουλές των μεν ή των δε επιθετικών αεροδιαστημικών όπλων, σύγχρονων και μελλοντικών.

Και σε σχέση με αυτό, η πώληση του στην Τουρκία δεν απειλεί καθ' οιονδήποτε τρόπο την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνεπώς οι φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mkjIM8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη