Το Ιράν απελευθερώνει το Stena Impero

Το Ιράν απελευθερώνει το Stena Impero

Ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε σήμερα, Δευτέρα, πως όλα τα απαραίτητα νομικά βήματα για την αποδέσμευση του κρατούμενου τάνκερ υπό Βρετανική σημαία, Stena Impero, έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Αλί Ραμπιεΐ, όμως, συμπλήρωσε πως, όπως παρατηρούσαν τα ιρανικά Μέσα, δεν γνωρίζει πότε θα αφεθεί ελεύθερο το πλοίο.

Οι ιρανικές Αρχές αιχμαλώτισαν το Stena Impero στις 19 Ιουλίου, δύο εβδομάδες μετά από την κράτηση ενός Ιρανικού τάνκερ από τις αντίστοιχες βρετανικές, έξω από το Γιβραλτάρ. Τα δύο συμβάντα συνέβαλλαν στην αύξηση της έντασης στην περιοχή, στον απόηχο, μάλιστα, κατηγοριών εναντίων του Ιράν εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών για επιθέσεις που είχαν δεχθεί άλλα σκάφη.

«Η νομική διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι όροι που θα επιτρέψουν να αφεθεί ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο εκπληρώθηκαν κατά τρόπο που το τάνκερ χαίρει πλέον ελευθερίας κινήσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο Stena Impero, πριν συμπληρώσει πως «οι αποφάσεις δείχνουν τον τερματισμό της κράτησης του πλοίου».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2kC4Urs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη