Th. Cook: Οι αιτίες της κατάρρευσης – Μέτρα για επαναπατρισμό εγκλωβισμένων τουριστών(video)

Th. Cook: Οι αιτίες της κατάρρευσης – Μέτρα για επαναπατρισμό εγκλωβισμένων τουριστών(video)

Συνεχίζονται οι πτήσεις για τον επαναπατρισμό χιλιάδων πελατών της Thomas Cook που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε τουριστικούς προορισμούς. Την ίδια ώρα φουντώνει η συζήτηση για τις αιτίες που οδήγησαν τον ταξιδιωτικό κολοσσό σε κατάρρευση, αλλά και ο σάλος από τις αποκαλύψεις για υπέρογκα μπόνους που έπαιρναν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας.

Ισχυροί κλυδωνισμοί και στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού. Από το Ηράκλειο της Κρήτης θα εκτελεστούν σήμερα και αύριο Τετάρτη οκτώ πτήσεις από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με άλλες όμως αεροπορικές εταιρείες. Υπενθυμίζεται, ότι στην Κρήτη βρίσκονται περίπου 20.000 τουρίστες με κλεισμένα πακέτα διακοπών με την Thomas Cook.

Μέχρι το Σάββατο, από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας θα αναχωρήσουν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 3.000 που υπολογίζεται ότι βρίσκονταν στο νησί την ώρα της ανακοίνωσης της πτώχευσης του ομίλου, έχουν ήδη αναχωρήσει περίπου οι 1.200. Από την Ζάκυνθο σήμερα αναχώρησε μια πτήση με 210 επιβάτες.

Ο υπουργός Τουρισμού , Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ήδη είναι γνωστό ότι έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ο Χάρης Θεοχάρης, είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους διανυκτέρευσης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και η αναστολή του ΦΠΑ για τους ξενοδόχους.
Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 15 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητούν να ενημερωθούν ποια μέτρα άμεσης ανακούφισης εξετάζει η Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις ζημιωθείσες επιχειρήσεις (αναστολή-«πάγωμα» εισφορών ή οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες), λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι είχαν αποκλειστική συνεργασία με την Thomas Cook. Επίσης, ζητούν μέτρα, μέσω του ΕΟΤ, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της πτώχευσης και να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στην τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο επαναπατρισμός των πελατών της Thomas Cook στη Βρετανία, αναμένεται να ολοκληρωθεί εως και τις 4 Οκτωβρίου

Συνολικά 14.700 άνθρωποι επέστρεψαν με έκτακτες πτήσεις στη Βρετανία μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook.  Από το Μεξικό μέχρι την Κύπρο, χιλιάδες πελάτες της,  περιμένουν τις πτήσεις επαναπατρισμού. Η εξάντληση και ο εκνευρισμός τους έχει καταβάλλει. Όσοι μάλιστα επιχείρησαν να κλείσουν μόνοι τους το εισιτήριο της επιστροφής με άλλες αεροπορικές εταιρείες, είδαν τις τιμές να εκτοξεύονται στα ύψη, ακόμα και να τετραπλασιάζονται.

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις για τους υπέρογκους μισθούς και τα μπόνους που έπαιρναν τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ εκείνη όδευε προς τα βράχια.

Οι τρεις Διευθύνοντες Σύμβουλοι, που βρέθηκαν στο τιμόνι της από το 2007 εισέπραξαν περίπου 36 εκατομμύρια λίρες, την ίδια ώρα που 21 χιλιάδες υπάλληλοι της εταιρείες ανά τον κόσμο, δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με παρέμβασή του επισήμανε ότι  «Μελλοντικά, πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα που να διασφαλίζει ότι οι τουριστικοί πράκτορες δεν θα βαράνε κανόνι έτσι απλά και μετά θα ζητούν από τους φορολογούμενους να πληρώσουν για να επιστρέψουν όλοι πίσω.»

 

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2l8Pds5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη