Απεργιακές συγκεντρώσεις με αιχμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (video)

Απεργιακές συγκεντρώσεις με αιχμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (video)

Στους δρόμους βρέθηκαν συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων, λόγω της 24ωρης απεργίας, απέναντι στις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στα Προπύλαια.

Στην απεργία συμμετείχαν οι Ενώσεις των ΜΜΕ, με 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα. Με 24ωρη η ΠΟΣΠΕΡΤ.

H AΔΕΔΥ

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων στην πορεία που ακολούθησε προς τη Βουλή.
Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστούν, στο επόμενο διάστημα, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων».

Το ΠΑΜΕ

Για «Μαζική απεργιακή απάντηση με καθαρή καταδίκη του πολυνομοσχεδίου-σκούπα στους μισθούς, στις συμβάσεις και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες», κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη λυσσασμένη μάχη που έδωσε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ προκειμένου να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Από το βήμα της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη προς τους Γάλλους εργαζόμενους που δέχονται την ίδια επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τη ζωή τους.

Η σημερινή απεργία είναι μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει, έρχεται με φόρα να υλοποιήσει το υπόλοιπο τμήμα από τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανάπτυξη τους προϋποθέτει παραπέρα τσάκισμα εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται να μετατραπούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές σε «οικονομικές ζώνες» φτηνής εργατικής δύναμης, να συμπιεστούν παραπέρα οι μισθοί, να καταργηθεί ό,τι απέμεινε από τις συλλογικές συμβάσεις, να ιδιωτικοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση, να περιοριστούν δραστικά οι συνδικαλιστικές ελευθέριες, να μπουν ισχυρά εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας.

Η μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία δίνει την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια. Να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής-εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ, πρωτοβάθμια σωματεία και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, στήριξαν με την παρουσία τους σε διαφορετικές συγκεντρώσεις την απεργιακή κινητοποίηση, καθώς το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης, έχει ανακοινώσει ότι θα απεργήσει στις 2 Οκτωβρίου. Στα πλαίσια της απεργίας, μοτοπορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων: «Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί, στην συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καθώς και στην πορεία που ακολούθησε.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις διατάξεις για τα εργασιακά, που περιλαμβάνει το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

Ο Δήμαρχος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης:
«Είμαστε εδώ, δίπλα στους εργαζόμενους και αγωνιζόμαστε μαζί τους για το δίκιο τους. Ο λαός μας όταν ακούει λόγια και υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις, καταλαβαίνει όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, ότι κάποιοι πρέπει να δώσουνε. Και αυτοί που θα δώσουνε πάλι, είναι οι εργαζόμενοι.
Η νέα κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, όταν λέει ανάπτυξη εννοεί τους λίγους που έχουν ήδη χρήμα και γι αυτό αποφάσισε να σταματήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Επιτίθενται στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και με το δίκιο τους κι εμείς, ως Δημοτική Αρχή, είμαστε δίπλα τους, όπως είμαστε όλα τα χρόνια υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους. Οι πόλεις χτίζονται από αυτούς που εργάζονται και όχι από αυτούς που κάνουν μπίζνες στην πλάτη τους».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2l8PpaN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.