Δραματικές οι επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook

Δραματικές οι επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook

«Μαύρη» Δευτέρα ξημέρωσε για τους τουριστικούς παράγοντες, μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook.
Στη Ρόδο η Thomas Cook διακινεί το 12% της τουριστικής αγοράς, που αφορά περί τους 250.000 τουρίστες.
«Τα χρέη που αφήνει πίσω της στη Ρόδο είναι πολλά εκατομμύρια» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Ματσίγκος, προσθέτοντας ότι οι μήνες αιχμής, που είναι και οι ακριβότεροι (Ιούλιος, Αύγουστος) θα μείνουν απλήρωτοι.
Εξέφρασε την ελπίδα η πτώχευση να περιοριστεί μόνο στο Αγγλικό κομμάτι και να μην επεκταθεί στο Γερμανικό και στο Σκανδιναβικό.
«Αν η πτώχευση, είπε, επεκταθεί και στις άλλες αγορές θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα».
Ανέφερε ότι θα γίνει απογραφή των τουριστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Ρόδο, ενώ οι τουρίστες που είχαν κλείσει πακέτο για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δεν πρόκειται να έρθουν.
«Είναι μεγάλο το πλήγμα για τον παγκόσμιο τουρισμό, καθώς η Thomas Cook ήταν ο δεύτερος μεγάλος κολοσσός και η πτώχευσή της θα έχει δραματικές επιπτώσεις» κατέληξε.
Εν τω μεταξύ στην Κω, σε ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε να συνεχιστεί η φιλοξενία των τουριστών, για να μην πληγεί η εικόνα του νησιού, ενώ ο δήμαρχος θα ζητήσει από την κυβέρνηση να μην φορολογηθούν οι επιχειρήσεις για τα ποσά που δεν εισέπραξαν από την Thomas Cook λόγω της πτώχευσης.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30hVkwO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη