Thomas Cook: Ο «μεγαλύτερος επαναπατρισμός σε περίοδο ειρήνης» - Πώς βλέπουν τα διεθνή Μέσα την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού

photo: eurokinissi

Τον γύρο του κόσμο κάνει η είδηση της κατάρρευσης της Thomas Cook στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τη χρεοκοπία της ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας η εταιρεία Thomas Cook καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, υποβλήθηκε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για την εκκαθάριση της εταιρείας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της κατάρρευσης ενός κολοσσού που διαχειρίζονταν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου, με τα διεθνή μέσα να την έχουν πάνω πάνω στα site τους.

Η Guardian χαρακτήρισε την κατάρρευση της Thomas Cook «ταξιδιωτικό χάος» επικεντρώνοντας την προσοχή της στην αγωνία που βιώνουν 150.000 τουρίστες που έχουν ξεμείνει στους προορισμούς τους και έχουν πρόβλημα με την επιστροφή τους.

Η Indipendent φέρνει μπροστά το θέμα των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Αναφέρει πως συνολικά θα χαθούν 22.000 δουλειές, οι 9.000 από τις οποίες βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία.

To BBC χαρακτηρίζει την επιστροφή των ταξιδιωτών ως τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό σε περίοδο ειρήνης, ενώ έχει κάνει ένα εκτενές ρεπορτάζ πάνω στο θέμα.
Εκτενή κάλυψη πάνω στο θέμα έχει και το CNN, που αναφέρεται στην ιστορία και τα οικονομικά προβλήματα του κολοσσού. Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγω στο Brexit και στο γεγονός πως η πτώση της αυτοκρατορίας ήρθε μετά την απαίτηση των τραπεζών για πληρωμή. Πιο συγκεκριμένα, τόσο η Royal Bank of Scotland, όσο και άλλες τράπεζες απαιτούσαν την άμεση πληρωμή 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία, αίτημα στο οποίο η ίδια δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2kCo8NE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη