Απόσυρση αυτοκινήτων: Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτου (video)

photo: eurokinissi

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση» επισημαίνει αναφερόμενος στις πληροφορίες περί απόσυρσης αυτοκινήτων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτου, Ευριπίδης Κωνσταντινίδης.

 

Συγκεκριμένα, έχει γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση προωθεί την αντικατάσταση του στόλου των ΙΧ αυτοκινήτων πριμοδοτώντας όσους θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο, αφού, όπως αναφέρει ο αρμόδιος επί των Μεταφορών υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προσαρμόσει τα τέλη κυκλοφορίας με τους ρύπους των αυτοκινήτων. Οσους περισσότερους ρύπους εκπέμπει ένα αυτοκίνητο, τόσο αυξημένα τέλη κυκλοφορίας θα έχει.

Το υπουργείο Μεταφορών απέστειλε προτάσεις για τα κίνητρα, που περιλαμβάνουν μείωση της φορολογίας και επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Με τη σημείωση ότι ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων είναι 4-5 χρόνια, στη χώρα μας ξεπερνά τα 12 έτη.

Παράλληλα το υπουργείο Μεταφορών προτείνει κίνητρα για την εισαγωγή φτηνών και ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ολόκληρη η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλάζει με νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νέο μέτρο της αγοράς αυτοκινήτων με μειωμένους ρύπους δεν θα έχει καμία σχέση με τα παλαιότερα μέτρα προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθούσαν τη μέθοδο της απόσυρσης, αφού η τωρινή κυβέρνηση, για να ενθαρρύνει τους πολίτες στην αγορά νέων οχημάτων, προβάλλει τη μείωση της φορολογίας και την επιδότηση από τα κοινοτικά κονδύλια, η οποία όμως θα πρέπει να συμφωνηθεί και με τους θεσμούς.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mAApTq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη