Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στη Σ. Αραβία-Ισορροπία τρόμου στον Περσικό (video)

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στη Σ. Αραβία-Ισορροπία τρόμου στον Περσικό (video)

Με την αποστολή επιπλέον δυνάμεων και εξοπλισμού ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στη Σαουδική Αραβία οι Ηνωμένες Πολιτείες, απαντώντας θετικά στο σχετικό αίτημα του Ριάντ.

«Απαντώντας στο αίτημα του Βασιλείου (της Σαουδικής Αραβίας)ο πρόεδρος ενέκρινε την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες θα είναι αμυντικής φύσεως και θα επικεντρωθούν κυρίως στην αεροπορική και πυραυλική άμυνα. Θα εργαστούμε επίσης για την επιτάχυνση της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ώστε να ενισχύσουμε την ικανότητα της άμυνάς τους» επισημαίνει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένοι αριθμοί δεν έγιναν γνωστοί, το αμερικανικό υπ. Άμυνας παρέπεμψε στην ερχόμενη εβδομάδα για περισσότερα στοιχεία, υπονόησε πάντως ότι δεν θα είναι χιλιάδες οι στρατιώτες που θα σταλούν.

Επικαλούμενη τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών, η Σαουδική Αραβία επέρριψε και πάλι την ευθύνη στο Ιράν για τη μεγαλύτερη επίθεση στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις επιλογές της με τους συμμάχους της, και τόνισε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί από τις έρευνες η εμπλοκή του Ιράν, θα το γνωστοποιήσει στη διεθνή κοινότητα και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Το Ιράν, από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες και προειδοποιεί ότι είναι έτοιμο να καταστρέψει τον εχθρό σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση.

«Τυχόν περιορισμένη εισβολή κατά του Ιράν, δεν μείνει έτσι. Θα κυνηγήσουμε και θα τιμωρήσουμε, το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταστραφεί ο επιτιθέμενος» ανέφερε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Ρένα Δημητρίου,Ανδριάνα Μαγγανιά

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2QCTQcX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη