Κομοτηνή: 12-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 12-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Παρέμβαση Ε.Στυλιανίδη για το Κτηματολόγιο
Τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη επισκέφθηκαν με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Τερζίδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γ.Χατζηαντωνίου μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα κτηματολογίου κ.Κυριαζή καθώς και Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ.Λουρίκας.

Ενημέρωσαν για τις ιδιαιτερότητες του Νομού Ροδόπης και έθεσαν ζητήματα Κτηματολογίου καθώς και ζητήματα σχετιζόμενα με την αυθαίρετη δόμηση ή τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και ζήτησε τις προτάσεις των φορέων πριν πάρει τις σχετικές αποφάσεις, οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν. Η συνάντηση έγινε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής. Αντίστοιχη συνάντηση εργασίας ακολούθησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α.Βεζυρόπουλο για θέματα αντικειμενικών αξιών, ΕΝΦΙΑ ή και χαρακτηρισμού χωραφιών ως ποτιστικά ή ξερικά, κάτι που επηρεάζει τη φορολογία. Όπως τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης και στοιχειοθέτησαν οι πρόεδροι «δεν είναι δυνατόν τα κοτέτσια και τα μαντριά να φορολογούνται στα χωριά μας ως κατοικίες ή καταστήματα. Αυτό αδικεί τους αγρότες μας και απερημώνει τα χωριά μας, γι' αυτό πρέπει να επανεξεταστεί». Ο Υφυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει του επικείμενου νομοσχεδίου.

Στην Κομοτηνή ο Υπουργός Τουρισμού

Την Κομοτηνή θα επισκεφτεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Θα συναντηθεί το πρωί 10-10.30 στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο. Θα συζητηθεί η εν εξελίξει πρωτοβουλία για την σύσταση και ενεργοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού καθώς και συναφή θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Αμέσως μετά (10.30-12.00) θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού με τουριστικούς φορείς της περιφέρειας στην Αίθουσα Συσκέψεων Περιφέρειας, (Γεωργίου Κακουλίδη 1). Στην ίδια αίθουσα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ. Ακολούθως ο υπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την τουριστική περιοχή του Φαναρίου.

Περιβάλλον
Εκδήλωση για το χρυσό
Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή με θέμα «Τι σημαίνει εξόρυξη χρυσού για τον τόπο μας;». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κκ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Ιωάννης Τέντες Καθηγητής Βιοχημείας, Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ, Δάνος Σεργκελίδης Αν. Καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ και Τόλης Παπαγεωργίου πολιτικός μηχανικός (από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις  11.00 πμ στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην REX) και αποτελεί μια συνδιοργάνωση με τους: Δήμος Μαρώνειας – Σαπών, Δήμος Κομοτηνής Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης.

ΔΠΘ
Υποδοχή του Χρυσού Παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη από τη Διοίκηση του Δ.Π.Θ.

Τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, τεταρτοετή φοιτητή του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., υποδέχτηκαν στο κτήριο Διοίκησης ο Πρύτανης Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου. Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με χαμογέλα χαράς,αισιοδοξίας και ιδιαίτερης συγκίνησης,ο Εβρίτης κολυμβητής και Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 που πρόσφατα βρέθηκε ξανά στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο στα 50μ. Ελεύθερο,στα 100μ. Ελεύθερο και στα 100μ. Πεταλούδας κατηγορίας s8, μίλησε για τη σκληρή προετοιμασία του,τα επόμενα σχέδια και τα όνειρά του και μοιράστηκε τις εμπειρίες του. "Είναι μεγάλη τιμή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, να περιλαμβάνει στην φοιτητική του κοινότητά νέους με τόσο υψηλά ιδανικά και στόχους.Κάνατε περήφανους όχι μόνο το Πανεπιστήμιο τις Φέρες, την Θράκη αλλά όλη την χώρα", ανέφερε ο κ. Πρύτανης. "Αποτελείτε φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο δύναμης και ψυχικής αντοχής." "Η πρόκρισή σας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο 2020 αποτελεί μεγάλη χαρά και για μας. Την κερδίσατε με αξιώσεις και ευχόμαστε πραγματικά να συνεχίσετε να είστε ανίκητος"είπε μεταξύ άλλων η κα Μιχαλοπούλου.

Πρωτογενής Τομέας
Ανανέωση επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπενθυμίζει στους επαγγελματίες αλιείς – ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών της περιοχής, ότι θα μπορούν να ανανεώνουν τις επαγγελματικές άδειες αλιείας των σκαφών τους μόνο εάν είχαν δηλώσει στη «Διαδικτυακή Πύλη Αλιείας ΟΣΠΑ» τις ποσότητες αλιευμάτων της προηγούμενης διετίας κατά την οποία ήταν σε ισχύ η άδειά του σκάφους τους. Συνεπώς, κάθε επαγγελματίας αλιέας – ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους, πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων παραγωγής, προκειμένου να είναι δυνατή η ανανέωση της επαγγελματικής άδειας αλιείας του σκάφους του. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων τους.

Περιφέρεια
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου Co-Evolve4BG στην Τυνησία και συμμετοχή της ΠΑΜΘ ως βασικός εταίρος
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) συμμετείχε ως εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου «Συνεξέλιση των παράκτιων ανθρωπίνων δραστηριότητων & Μεσογειακών φυσικών συστημάτων για βιώσιμο τουρισμό και γαλάζια ανάπτυξη στην Μεσόγειο» με ακρωνύμιο CO-EVOLVE 4BG, στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου στην Τυνησία.  Το Co-Evolve4BG είναι ένα τριετές πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και συγκεντρώνει 9 εταίρους (δημόσιες περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις, πανεπιστήμια, κ.α.). από πέντε χώρες. Τρεις ευρωπαϊκές χώρες, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, εκπροσωπούνται από τέσσερις εταίρους και δύο μεσογειακές χώρες (MPC), Τυνησία, Λίβανος, που εκπροσωπούνται από πέντε εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του κύριου δικαιούχου.  Το έργο Co-Evolve4BG χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της προτεραιότητας του προγράμματος ENI CBC MED για το περιβάλλον-ΟΔΠΖ και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου, του «Med Coast for Blue Growth» (MC4BG). Το έργο επικεντρώνεται στις συνθήκες για τη συνεξέλιξη των δραστηριοτήτων των φορέων και των φυσικών πόρων τους, όπως έχει ήδη εξεταστεί από το πρόγραμμα INTERREG MED Co-Evolve, επεκτείνοντας τη δράση του προς τις παράκτιες περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, και ολοκληρώνοντας το πλαίσιο του σχεδίου MC4BG UfM (Union for the Mediterranean). Oι αναλύσεις και οι δράσεις επίδειξης που περιλαμβάνονται στο έργο θα παράγουν αποτελέσματα με ευρεία και μακροχρόνια επιρροή, αξιοποιώντας πλήρως το δυναμικό της «γαλάζιας οικονομίας», προωθώντας τη δημιουργία νέων αγορών και θέσεων εργασίας στον τομέα των οικοσυστημικών υπηρεσιών που σχετίζονται με τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό και την παράκτια διαχείριση και την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος. Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε μέσω της συντονίστριας του έργου κ. Παρασκευής Χουρίδου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, τόσο στην εναρκτήρια συνάντηση όσο και στις παράλληλες δράσεις δικτύωσης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης που έλαβαν χώρα στη συνέχεια.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αναρτήθηκαν οι πίνακες με σειρά προτεραιότητας για την πρόσληψη 13 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που αφορούν την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους περιόδου 2019 – 2020. Οι πίνακες με σειρά προτεραιότητας και επιλογής είναι προσωρινοί. Οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν μετά το πέρας της 10ήμερης προθεσμίας υποβολής πιθανών ενστάσεων και την εξέταση αυτών. Ενστάσεις μπορούν να κατατίθενται στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής, Γρ. Μαρασλή 4, έως 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρες (09.00 έως 14.00)όπου είναι και αναρτημένα τα αποτελέσματα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2531036783.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθη χθες  τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, 22χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Λιμενικό
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο Θρακικό Πέλαγος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2B7QGmQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη