Νέα πύρινα μέτωπα στην Καλιφόρνια-‘Ανεμοι 130 χλμ. την ώρα (video)

Νέα πύρινα μέτωπα στην Καλιφόρνια-'Ανεμοι 130 χλμ. την ώρα (video)

Δραματικές ώρες για την Καλιφόρνια καθώς όχι μόνο δεν υποχωρεί η πύρινη κόλαση που έχει ήδη κάψει δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα γης, αλλά ξέσπασε και νέο μέτωπο φωτιάς.

Η νέα πυρκαγιά, εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς προς τις πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες, όπως το Μπρέντγουντ, που έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1994, όταν ο πρώην αστέρας του φούτμπολ Ο Τζέι Σίμπσον κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του.

Με ανέμους στα 130 χιλιόμετρα την ώρα οι φλόγες απειλούν πολυτελείς επαύλεις, ενώ οι αρχές έχουν εκδώσει εντολές εκκένωσης.

Μαίνεται και το μέτωπο στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, ενώ από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές πάνω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο 180.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Οι αρχές διέταξαν να κλείσουν σχολεία αλλά και το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες.

Σε λίγες ώρες, οι φλόγες  κατέστρεψαν 79 κτήρια και πάνω από 2000 στρέμματα βλάστησης.

Ρεπορτάζ:'Αννα Παπασωτηρίου
Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια-Μαίνονται οι πυρκαγιές (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MTE7SK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη