«Ιλιάδα» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ κινούμενων σχεδίων (3D animation) «Ιλιάδα» (Greek Myths / The Iliad), παραγωγής ARTE 2019, κάνει πρεμιέρα απόψε, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 22:30, στην ΕΡΤ3.  Η σειρά αποτελεί μια προσαρμογή της Ιλιάδας του Ομήρου, ένα επικό ποίημα για τον Τρωικό πόλεμο.

Κάθε επεισόδιο εναλλάσσει σκηνές πρωτότυπου animation που δημιουργήθηκαν σε 3D και πλούσια εικονογραφία που επιλέχθηκε από όλη την ιστορία της τέχνης, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Eπεισόδιο 1ο:  Το μήλο της Έριδος (The apple of Discord)


Σε μία γιορτή, όπου παρευρίσκονταν όλοι οι θεοί, η Έρις, η θεά της φιλονικίας και της διχόνοιας άφησε ένα χρυσό μήλο που έγραφε «προς την ομορφότερη». Ο Δίας μην μπορώντας να επιλέξει ανάμεσα στην Αφροδίτη, την Ήρα και την Αθηνά αποφασίζει να αφήσει την επιλογή σε έναν θνητό. Στον Πάρη, τον μικρό γιο του Πριάμου, του βασιλιά της Τροίας.

Ο Πάρης δίνει το μήλο στην Αφροδίτη κι εκείνη σε αντάλλαγμα τού υπόσχεται την αγάπη της πιο όμορφης από τις θνητές. Λίγες μέρες αργότερα, ο βασιλιάς της Σπάρτης, ο Μενέλαος, προσκαλεί τον Πάρη στη Σπάρτη. Εκεί, ο Πάρης ερωτεύεται τη σύζυγο του Μενελάου, την Ελένη. Οι δυο τους φεύγουν για την Τροία, με τη βοήθεια της Αφροδίτης.

Ο Μενέλαος, γεμάτος οργή, πηγαίνει να βρει τον αδερφό του, τον Αγαμέμνονα, τον πιο ισχυρό Έλληνα βασιλιά. Στην αρχή, προσπαθεί να είναι συγκρατημένος και συνετός, έπειτα, όμως, τον χειραγωγούν η Ήρα και η Αθηνά που νιώθουν αδικημένες από την εκλογή του Πάρη. Τελικά, ο Αγαμέμνονας καλεί όλους τους βασιλιάδες της Ελλάδας να πάνε να πολεμήσουν στην Τροία.


Πηγή




from Αρχαία Ελλάς https://ift.tt/33dHHMD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη