Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να υπάρχουν ατέρμονες συζητήσεις με την Τουρκία

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να υπάρχουν ατέρμονες συζητήσεις με την Τουρκία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για απαρέγκλιτη δέσμευση της Ελλάδας στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και απόλυτη αντίθεση της Ελλάδας σε οποιαδήποτε μορφή εθνοκάθαρσης. Ειδικά για τη Συρία, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Αθήνα είναι εναντίον κάθε αλλαγής στο στάτους κβο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ατέρμονες συζητήσεις και να γίνεται ένα βήμα εμπρός και δέκα βήματα πίσω, θέτοντας το ζήτημα των παραβιάσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι δύο επιτροπές θα εξετάσουν τις υπάρχουσες συνθήκες και πολύ πιθανόν τον ερχόμενο Δεκέμβριο Ελλάδα και Τουρκία να προχωρήσουν στην επόμενη συζήτηση των δύο ομάδων εργασίας για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε εγκάρδιο τόνο είπε ότι Έλληνες και Τούρκοι είναι παιδιά της ίδιας γεωγραφίας και κουλτούρας, ενώ για τη Συρία τόνισε ότι ομάδες τρομοκρατών δημιουργούν προβλήματα, ενώ ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη από το ΝΑΤΟ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Πηγές: ΕΡΤ1

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2MK3OVO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.