Αυστηρό μήνυμα Πομπέο σε Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία παράνομες γεωτρήσεις - Υπάρχουν όρια (φωτο)

Αυστηρό μήνυμα Πομπέο σε Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία παράνομες γεωτρήσεις - Υπάρχουν όρια (φωτο)

Μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη διάρκεια συνέντευξης τύπου από κοινού με τον Έλληνα υπουργό Νίκο Δένδια μετά τη συνάντησή τους.

«Υπάρχουν κάποια όρια, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον οποιονδήποτε, την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο ερωτηθείς σχετικά με τις δραστηριότητες της γείτονος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια.

«Κατανοούμε τους κινδύνους γνωρίζουμε τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και δουλεύουμε πολύ στενά ώστε να μην υπάρχει στρατικοποίηση αυτών των θεμάτων αυτών και να υπάρχει αποκλιμάκωση», είπε ο κ. Πομπέο προσθέτοντας: «Υπάρχουν και όρια. Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε, την Τουρκία, παράνομες γεωτρήσεις».

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ έφτασε στον στόχο του - Σύντομα θα ξεκινήσει η γεώτρηση

Ο Μάικ Πομπέο ρωτήθηκε και τι απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων, κατά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν. «Δεν μπορώ να σας πω τι είπα στον κ. Μητσοτάκη», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσουν ότι θα είναι νόμιμες οι ενέργειες της Τουρκίας, με βάση το διεθνές δίκαιο. «Ξεκαθαρίσαμε ότι επιχειρήσεις σε διεθνή ύδατα γίνονται με βάση διεθνείς κανόνες. Είπαμε στην Τουρκία ότι δράσεις σε διεθνή ύδατα δεν είναι αποδεκτές και θα αναλάβουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες για να είναι νόμιμες όλες οι ενέργειες που γίνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο.

π1

Νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντησει στο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το tweet του Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Πομπέο

Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα την μετακίνηση του Γιαβούζ στο τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ κατά την διάρκεια των σύντομων δηλώσεων που ακολούθησαν με την άφιξη του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

π3

Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 παραβιάζουν κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής Δημοκρατίας η όποια ζητά την αυτονόητη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και προσδοκώ την στήριξη και την βοήθεια των ΗΠΑ τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

'Ενταση στην πορεία κατά του Πομπέο - Πέταξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν (φωτο - video)

Σε ποιον διάσημο πίνακα στάθηκε ο Πομπέο στο ΥΠΕΞ; (φωτο - video)



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2OmvjpG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη